Doğru Egzersiz Rutini Nasıl Oluşturulur?

Coronavirüs (Covid-19) pandemisi sebebiyle uzun süre evde kalmak, bu süreci hareketsiz geçirmek beden sağlığımızı da olumsuz yönde etkiledi. Yavaş yavaş yeni normale adapte olmaya çalıştığımız bugünlerde üstümüze düşen en önemli görev bedenimizi dinlemek ve tüm vücudumuzu dengede tutabilmek.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Doğru Egzersiz Rutini Nasıl Oluşturulur?

Milli Atlet ve Spor Eğitmeni Yaren Açar, yeni normal hayatımızda özellikle evde egzersiz yapmak ve form tutmak isteyenler için bilinçsizce yapılan egzersizler hakkında önerilerde ve önemli uyarılarda bulundu.

Kilo vermek isteyenler cardio antrenmanını sabah yapmalı

Spor yapmanın bir saati yok. Kim, hangi saatte kendini daha rahat ve hazır hissediyorsa o saatte yapmalı. Herkesin biyolojik saati faklı, kimin hangi saatte spordan daha verim aldığını ancak kişinin kendisi bilir. Ancak sabah uyandığımızdaki glikojen depolarımız boş olur, bu da tam yağ yakım zamanı demektir. Kilo vermek isteyenler için cardio antrenmanlarını sabah yapmaları daha doğru bir seçim olur. 

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER