Putin o denemeyi resmen kabul etti

Rusya lideri Vladimir Putin, geçtiğimiz ağustosta ülkenin kuzeyindeki Nenoks poligonunda 7 kişinin ölümüne yol açan kazada dünyada emsali olmayan yeni silah denendiğini resmen açıkladı.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Putin o denemeyi resmen kabul etti

KREMLİN’de, kazada hayatını kaybeden nükleer mühendis ve subayların yakınlarına madalya verme töreninde 8 Ağustos günü yeni bir silah denemesi yapıldığını kabul eden Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, “Nenoks poligonundaki arkadaşlarımız tehlike ve riski göze alarak yeni füze motoru denemesi gerçekleştirirken kahramanca hayatlarını kaybetti. Ancak ölümleri boşa değil. Onlar Rusya’nın dünyada emsali olmayan ve yeni fizik prensiplerine dayalı çalışan füze motorunu geliştirirken hayatlarını vatanları için verdi. Bu yeni silahın tek sahibi Rusya ve onlarca yıl ilerisi için egemenlik ve bağımsızlığımızın koruma altına alınacağı anlamına geliyor” ifadelerini kullandı.

RADYASYON ARTMIŞTI

Rusya’nın Arhangels bölgesi askeri test alanında geçen ağustos ayında meydana gelen patlama tüm dünyada endişe yaratmıştı. Bölgede radyasyon seviyesinin artış göstermesi Rusya’nın bir nükleer düzenek denediği varsayımlarına yol açmıştı. Patlamanın meydana geldiği poligon ve yakınındaki deniz suları sivil ulaşıma iki aylığına kapatılmıştı. Poligondaki kazadan yaklaşık bir ay sonra ABD Başkanı Donald Trump dahi konuya değinerek, “Rusların Arhangelsk bölgesinde Skyfall tipi füze denemesi yaptığını tahmin ediyoruz. Ama bu teknolojiyi kullanmaktan uzak olduklarını düşünüyoruz” demişti.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER