Derik zeytini ödüllü yağa dönüşüyor

Mardin'in Derik ilçesinde üretimi bin yıl öncesine dayandığı tahmin edilen, şehit Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk'ün dünyaya tanıtılması hayalini kurduğu zeytin, iç piyasada ve yurt dışında büyük talep görüyor.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Derik zeytini ödüllü yağa dönüşüyor

Mardin'in Derik ilçesinde üretimi bin yıl öncesine dayandığı tahmin edilen zeytin, ödüllü yağa dönüştürülüyor.

PKK'lı teröristlerce 3 yıl önce düzenlenen saldırıda şehit olan Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk'ün dünyaya tanıtılması hayalini kurduğu zeytine Mardin Valiliği, Kaymakamlık, GAP Bölge Kalkınma İdaresi, Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA), Tarım ve Orman İl ve İlçe müdürlüklerince önemli destek sağlandı.

Başta Halhalı olmak üzere zonciki, güleki, mavi, kejik, belloti, mazi, gurseki ve melkabaz çeşitlerinde 11 bin 800 dekar alanda üretimi yapılan zeytinde bu yıl 25 bin ton rekolte sağlandı.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER