Çukurova'dan flaş Turkcell kararı

İngiliz Yüksek Mahkemesi (Privy Council) Kurumsal İletişim Başkanı Ben Wilson, mahkeme kararı gereği Çukurova'nın Alfa Group'a 1 milyar 565 milyon dolarlık ödeme için mahkemeden ek süre talep ettiğini bildirdi.

F5HABER F5HABER
Çukurova'dan flaş Turkcell kararı

Wilson, AA muhabirine gönderdiği bilgi notunda, "Çukurova, ABD temyiz mahkemesinde (US Court of Appeals for the Second Circuit) devam eden dava sonuçlanana kadar ödeme için İngiliz Yüksek Mahkemesi'nden ek süre talep etti" dedi.

Wilson, tarafların, 23 Temmuz'da İngiliz Yüksek Mahkemesi tarafından dinleneceğini bildirdi.

İngiliz Yüksek Mahkemesi 9 Temmuz'da Turkcell'in hissedarları Çukurova Holding ve Alfa Group (Altimo) hisse davasında, Çukurova'nın yüzde 13,81 hisseyi geri almak için Altimo'ya 1 milyar 565 milyon doları 60 gün içinde ödemesini kararlaştırmıştı.

Borsa İstanbul'da güne alıcılı başlayan Turkcell hisseleri, ilk seansta en yüksek 11,80 lirayı gördükten sonra ikinci seansın açılışında Privy Council tarafından yapılan açıklamalarla düşüşe geçti. İkinci seansta etkisini artıran satışlarla dünkü kapanışa göre yüzde 3 oranında değer kaybederek 11,30 liraya kadar gerileyen Turkcell hisseleri, bu seviyeden gelen tepki alımlarıyla 11,40 - 11,50 aralığında dengelendi.

Analistler Turkcell hisselerinin 50 günlük hareketli ortalamasının 11,25 seviyelerinden geçtiğini belirterek, bu seviyenin altında satış baskılarının etkisini artırabileceğine dikkati çekiyor.

SONRAKİ HABER