"2. haftadan müthiş futbol olmaz"

Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, "3-4 tane kaliteli oyuncu geldiği diye bu takım saha içinde 2. haftada müthiş bir futbol sergileyemez. Ben sihre değil, işe inanırım. Bu takım çok güçlü bir takım olacak" dedi.

F5HABER F5HABER
"2. haftadan müthiş futbol olmaz"

Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, "3-4 tane kaliteli oyuncu geldiği diye bu takım saha içinde 2. haftada müthiş bir futbol sergileyemez. Ben sihre değil, işe inanırım. Bu takım çok güçlü bir takım olacak" dedi.

UEFA Avrupa Ligi'nde yarın 1-0'lık avantajlı skorla Fenerbahçe'nin Atromitos'u konuk edeceği maç öncesi sarı-lacivertli teknik direktör Vitor Pereira, Fenerbahçeli futbolcu Diego Ribas'la birlikte düzenlediği basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Portekizli çalıştırıcı, "Fenerbahçe'nin oynadığı futbolun iyi olmadığına dair yapılan eleştirilere katılmıyorum" ifadelerini kullandı.

"RAKİBİMİZİN GÜCÜNÜ AZALTMIYOR"

İlk maçta rakipleri Atromitos'a karşı önemli bir skor aldıklarını söyleyerek sözlerine başlayan Pereira, "Bu rakibimizin gücünü azaltmıyor. Bizle oynadıkları maça kadar kendi sahasında uzun süre yenilmeyen bir takımdı rakibimiz. Çok dikkatli olacağız ve asla bu turu geçtik, gözüyle maça çıkmayacağız. Sonuçta hızlı kontratağa çıkabilen bir rakibimiz var. Ancak topu kaybettiğimizde de en hızlı şekilde onu geri kazanmak zorundayız. Kaybettiğimiz anda topu tepki vermemiz lazım. Bir kontratağı kesmenin en hızlı yolu ilk anda tepki vermektir. Bunun bir yolu da sizin de kontratak oynamanızdır. Geriye çekilip beklemenizdir. Ancak benim böyle bir futbol anlayışım yok. Biz oyunu domine etmek isteyen bir takımız, agresif bir takımız. Bizim büyüklüğümüzün gerektirdiği budur. Küçük takımlar kendi sahasında bekler. Biz bunu yapmayacağız" açıklamasını yaptı.

"TAKTİKLER MAÇA BAĞLIDIR"

Takımın çift forvetle oynaması ile alakalı gelen bir soru üzerine Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, "Bazen iki forvetle oynarsınız, daha az ofansif oynamış olursunuz. Bazen de tek forvetle oynayıp daha çok hücum edersiniz ama çift forvet sorusu doğru soru değil. Rize maçında tek forvetle oynadığımız dönem topa en çok sahip olduğumuz, en çok korner kullandığımız dönemdi. İkinci golü ararken, gol yedik. Bu tür taktikler maça bağlıdır. Benim senelerdir öğrendiklerim bana bunu gösterdi" ifadelerini kullandı.

"BEN SİHİRBAZ DEĞİLİM"

Pereira, bir takımın çok iyi 5-6 transfer yaptı diye bir kaç hafta içinde, çıktığı her maçı farklı skorlarla kazanmasının mümkün olmadığını, Fenerbahçe'nin zamanla ve birlikte çalışarak çok daha iyi bir takım haline geleceğini belirterek, "Benden sihir istemeyin. Sihir, sihirbazların işidir. Ben antrenörüm" dedi.

"BAZEN BEN DE ZORLANIYORUM"

Portekizli çalıştırıcı, "Aslında benim istediğime yakın bir takımı Marsilya'yla oynadığımız hazırlık maçında gördük. O maçta agresif ve baskılıydık. Kesinlikle daha alacağımız çok yol var. Hızlı çıkmamız gerektiğinde hızlı çıkmak, topun bizde olmasını sağlamamız için hala zamana ihtiyacı var. Bu takım kendini geliştirecek. Maç içinde hala bocaladığımız zamanlar var. Shakhtar Donetsk maçı için az antrenman yaptık. Çünkü daha fazla maç yapmamız ve maç kondisyonu elde etmemiz gerekiyordu. Farklı dilleri konuşan bir takıma sahibiz. Bazen ben de zorlanıyorum. 3-4 tane kaliteli oyuncu geldiği diye bu takım saha içinde 2. hafta da müthiş bir futbol sergileyemez. Ben sihre değil, işe inanırım. Bu takım çok güçlü bir takım olacak. Fenerbahçe böyle oyuncular getirdi diye 5-0, 6-0 maç kazanacak diye bir şey yok. 2. haftada bizden şampiyonluk beklemeyin. Bunu kafanızdan çıkarın. ‘İkinci haftada bu takım müthiş oynayacak' diyen bir gazeteci de tecrübesiz bir gazeteci demektir. Zaten iyi bir gazeteci bir takımdan ikinci haftada müthiş bir oyun beklemez" dedi.

DIEGO: "TAKIMIN KENDİNE OLAN GÜVENİ ARTIYOR"

Diego Ribas ise, "Bana karşı olan beklentilerin farkındayım. Her maçı değiştiren oyuncu ben olamam. Ligde oynadığımız maçta zemin ve hava anlamında şartlar çok iyi değildi. Ama bunlar futbolun içinde olan şeyler. Takımın kendine olan güveni artıyor. Fizik gücümüz iyi. Yarınki maça tamamen hazırız" açıklamasını yaptı.

Geçen sezonla ilgili gelen bir soru üzerine kendi performansı hakkında çok konuşmak istemediğini ifade eden Diego Ribas, "Artık şu an ve dakikadan bahsetmemiz lazım. Her şey takım içinde çok iyi. Maç maç daha iyiye gideceğiz. Sahada olduğum her dakikanın keyfini çıkarmaya çalışıyorum" diye konuştu.

(İHA)

SONRAKİ HABER