Makas dehşetinde yaralanmıştı! Begüm'den acı haber...

KÜÇÜKÇEKMECE Sefaköy'de makas atarak ilerlediği öne sürülen otomobillerin çarpışarak otobüs durağına dalması sonucu yaralanan 19 yaşındaki İstanbul Üniversitesi öğrencisi Begüm Kartal, hastanede hayatını kaybetti. Ölümüyle büyük bir yıkım yaşayan ailesi, kızlarının organlarını bağışlayarak 4 hastaya umut oldu. Kızlarının organlarıyla 4 kişinin yaşama tutunmasını sağlayan Haluk ve Melek Kartal çifti, trafik terörünün son bulmasını ve herkesin daha çok organ bağışında bulunmasını istedi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Makas dehşetinde yaralanmıştı! Begüm'den acı haber...

Sefaköy'de 21 Temmuz Pazar akşamı yaşanan kazada makas atarak ilerlediği iddia edilen iki otomobil, önce çarpıştı ardından ise otobüs durağında bekleyenlerin arasında daldı. Feci kazada 8 kişi yaralanırken ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi 1. sınıf öğrencisi 19 yaşındaki Begüm Kartal'ın  23 Temmuz Salı günü beyin ölümü gerçekleşti. Tek çocukları Begüm Kartal'ın ölümü ile büyük bir yıkım yaşayan baba Haluk ile anne Melek Kartal, aldıkları bir kararla kızlarının organlarını bağışladı. Begüm'ün bağışlanan organları sayesinde 4 kişi hayata tutuldu. Begüm Kartal'ın cenazesi Bursa'da toprağa verildi. Genç kızdan geriye liseden mezun olduğu sırada yaptığı konuşmanın ve mezuniyet balosunda ailesi tarafından çekilen görüntüleri kaldı. 

"BEGÜM BÖYLE İSTERDİ"

Bu süreçte yaşadıklarını ve Begüm'ün organlarını bağışlamaya nasıl karar verdiklerini anlatan baba Haluk Kartal, "İki günlük  bir süreç oldu. Önceliğimiz Begüm'ün hayata tutunmasıydı. Bunun için tüm hekimlerimiz elinden geleni yaptı. Sürecin sonunda hekimler bize durumu ifade ettiklerinde biz onlardan bir kaç dakika müsaade istedik. Organlarını bağışladık. Begüm çok paylaşımcı biriydi. Böyle bir şeyi arzu edeceğini düşündük. Doktorlar bize söylemeden bu kararı verdik ve daha sonra kızımız ile vedalaştık. Organ bağışı süreci başladı ve organ bağışını gerçekleştirdik" dedi.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER