Başpehlivan Recep Kara: Tankın karşısına geçer vücudumuzu siper ederiz

EDİRNE'de 655'nci Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri finalinde, rakibi Mehmet Yeşil Yeşil'i yenerek 4'üncü kez altın kemerin sahibi olan Ordulu 34 yaşındaki Recep Kara, şampiyonluğunu askeri darbeye karşı koyarken şehit olanlara armağan etti. Ülkede yaşanan olaylara kayıtsız kalmanın mümkün olmadığını vurgulayan başpehlivan Kara, "Sahalarda cenk ederiz, gerekirse o tankın karşısına geçer...

F5HABER F5HABER
Başpehlivan Recep Kara: Tankın karşısına geçer vücudumuzu siper ederiz

EDİRNE'de 655'nci Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri finalinde, rakibi Mehmet Yeşil Yeşil'i yenerek 4'üncü kez altın kemerin sahibi olan Ordulu 34 yaşındaki Recep Kara, şampiyonluğunu askeri darbeye karşı koyarken şehit olanlara armağan etti. Ülkede yaşanan olaylara kayıtsız kalmanın mümkün olmadığını vurgulayan başpehlivan Kara, "Sahalarda cenk ederiz, gerekirse o tankın karşısına geçer vücudumuzu siper ederiz" dedi.

Sarayiçi Er Meydanı'nda üç gün süren ve dün tamamlanan 655'nci Tarihi Kırkpınar Güreşleri'nde altın kemeri kazanan Recep Kara, yaşadığı büyük sevincin ardından eline aldığı Türk bayrağını öptü. Altın kemeri ve şampiyonluğunu askeri darbeye karşı koyarken şehit olanlara armağan eden Başpehlivan Kara şunları söyledi:

"Ben bu şampiyonluğu millete darbe yapmak isteyenlere karşı koyan, bu millet için şehit olan tüm şehitlerimize armağan ediyorum. Bu milletteki birlik ve dirlik olduğu müddetçe, aynı Çanakkale ruhu gibi bu milleti dize getiremeyecekler. Er Meydanı'nın yiğitleri pehlivanları yeri gelir bu sahalarda cenk ederiz, gerekirse o tankın karşısına geçer vücudumuzu siper ederiz. O yüzden tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. İnşallah bu acıları Allah bize göstermez."

DEMOKRASİ NÖBETÇİLERİYE BULUŞTU

Doping testinden çıkar çıkmaz Kırkpınar gelenklerine göre sokaklarda yürüyerek halkı selamlayan Başpehlivan Recep Kara, Atatürk anıtı önünde 'demokrasi nöbeti' için toplanan kalabalığa karıştı. Elinde Türk bayrağı ile kalabalığı selamlayan Recep Kara, kürsüye çıkarak Türk milletinin gideceği başka yer olmadığını, ülkeye sahip çıkılması gerektiğini söyledi.

(DHA - Engin ÖZMEN- Ali Can ZERAY)
SONRAKİ HABER