KOBİ’lere özel işletme raporu

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB), veri tabanında kayıtlı KOBİ’lerin koronavirüs salgınının başladığı 2020 yılı dahil, son 5 yıllık verileri ışığında sektördeki konumunu, finansal analizlerini ve işletmenin gelişimini de içeren ‘finansal röntgen’ niteliğindeki İşletme Değerlendirme Raporu’nu yayımladı.

HÜRRİYET HÜRRİYET
KOBİ’lere özel işletme raporu

KOSGEB’den edinilen bilgiye göre, İşletme Değerlendirme Raporu’nun yeni versiyonu sayesinde KOBİ’ler, 2016-2020 döneminde sektörlerinde Türkiye genelinde ve bölgesinde kendisini konumlandırma imkanı bulabilecek. İşletme Değerlendirme Raporu, Sanayi ve Teknoloji ile Ticaret bakanlıkları, Gelir İdaresi Başkanlığı, Sosyal Güvenlik Kurumu, Türk Patent ve Marka Kurumunun, işletmelere ilişkin idari kayıtları esas alınarak hazırlandı. Kamu tarafından işletme bazlı olarak yapılan en detaylı çalışma özelliğini taşıyan rapor, KOBİ’lere bilgiye dayalı karar alma imkanı sağlıyor. KOSGEB’in 2019 yılında ilk versiyonunu yayınladığı rapor, ‘İşletme Künye Bilgileri’, ‘Genel Sıralama’, ‘İnsan Kaynakları’, ‘Ar-Ge, Yenilik, Markalaşma’, ‘Verimlilik’, ‘İhracat’ ve ‘Finansman’ olmak üzere 7 bölümden oluşuyor.

E-DEVLETTEN ULAŞILIYOR

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER