“Sen Gençsin, Güç Sensin”

Uzun zamandır yakından takip ettiğim, beni çok heyecanlandıran bir proje var: “Sen Gençsin, Güç Sensin”. Dünya değişip dönüşürken, gençliğe yatırım yapmanın ne kadar önemli olduğunun farkında olan Eti’nin Toplum Gönüllüleri Vakfı (TOG) iş birliğiyle 2019 yılında başlattığı bu projeyle bilim, kültür-sanat, sosyal sorumluluk ve spor alanlarında, azim ve hikâyesi ile cesaret ve ilham veren gençler destekleniyor.

HÜRRİYET HÜRRİYET
“Sen Gençsin, Güç Sensin”

Azmiyle ve hikâyesiyle ilham veren 16 genç 

Dijitalleşmenin, her günü bir öncekinden farklı hale getirdiği bu çağda gençler fikirleriyle dünyayı değiştiriyor ve farklılıklar yaratarak hayata yön veriyor. Ülkemizde genç olmak hem çok heyecan verici hem de oldukça zor. Çünkü gençliğin heyecanı fazla, ama elinde yeterli kaynak yok. İşte tam bu noktada imdada çok köklü bir kuruluşun yetişmesi alkışı hak ediyor. Eti İcra Kurulu Başkanı Hakan Polatoğlu’nun şu sözleri çok değerli: "Bu yıl Eti’nin 60’ıncı kuruluş yıldönümünü kutluyoruz. Tam 60 yıldır hayata mutluluk katmak için çalışıyor, faaliyetlerimizi tüm paydaşlarımız için sürdürülebilir değer yaratma ilkemiz doğrultusunda sürdürüyoruz. Eti olarak mutluluğu sadece ürünlerimizin yaşattığı keyif anları ile sınırlı tutmuyoruz. Sürdürülebilir bir gelecek için kurucumuzun vizyonunu temel alıyor, gelecek nesillere daha mutlu ve daha yaşanabilir bir dünya bırakmayı hedefliyoruz. Bu amacımız doğrultusunda toplum için yaratılan fayda ve değerin artırılmasına katkı sağlıyor, paydaşlarımızın iyiliğini gözetiyor ve onların mutluluğunu önemsiyoruz. Sosyal sorumluluk projelerimizle gelişime ihtiyaç duyulan toplumsal ve çevresel konularda ülkemize hizmet ediyoruz. İnsanlara kendilerini gerçekleştirebilecekleri deneyim fırsatları sunarak onların mutlu olmalarını sağlamak için çalışıyoruz. Kurucumuz Firuz Kanatlı’nın çok genç yaşta kendi elleriyle çizdiği bir fabrika hayalinden doğan Eti, bugün 7 bini aşkın çalışan, 9 üretim tesisi, 50 marka ve 300’den fazla ürünle dünyanın dört bir yanında insanların hayatına dokunuyor. Hayal etmenin ne demek olduğunu ve hayallere ulaşmak için çok çalışmak gerektiğini bilen bir kurumsal kültürün mirasçılarıyız. Sen Gençsin, Güç Sensin Projesi ile gençlerin hayal kurmalarını sağlamayı ve hayallerini bu topraklarda hayata geçirmeleri için fırsat sunmayı amaçlıyoruz.” İşte bu doğrultuda bu yıl 16 genç, hayallerini gerçekleştirmek için önemli bir destek aldı. Projeye Türkiye genelinde binin üzerinde başvuru yapıldı, TOG yetkililerinin ön değerlendirmesi sonucunda yarı finale kalan 128 genç için Eylül ayında iki günlük bir çevrimiçi kamp düzenlendi. Sonraki süreçte her biri alanında uzman jüri üyeleri tarafından gerçekleştirilen detaylı değerlendirmeler sonucunda her kategoride dört finalist olmak üzere toplamda 16 genç projeye katılmaya hak kazandı. Bilim, kültür-sanat, sosyal sorumluluk ve spor kategorilerinin her birinde projeleri desteklenecek dört genç belirlendi. Böylece hayallerinin gerçeğe dönüşmesi için desteklenen genç sayısı 40’a ulaştı. 

İşte o isimler 

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER