Kremlin: "Erdoğan, Putin'e üzüntülerini iletti"

Kremlin: Cumhurbaşkanı Erdoğan düşürülen Rus jeti ile ilgili Rusya Devlet Başkanı Putin'e üzüntülerini iletti

F5HABER F5HABER
Kremlin: "Erdoğan, Putin'e üzüntülerini iletti"

Kremlin'den yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e mektup yazarak Rus savaş uçağının düşürülmesi nedeniyle "üzgün" olduğunu belirtti.
Kremlin'den yapılan açıklamayı ilk olarak uluslararası haber ajansı Reuters duyurdu.
Açıklamada, "Erdoğan, Rusya-Türkiye ilişkilerinin tekrar eski haline gelmesi için mümkün olan her şeyi yapacağını söyledi" denildi.
Kremlin'den yapılan açıklamada, "Erdoğan taziyelerini ifade ederek ‘Üzgünüm' dedi" ifadesi kullanıldı. Ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Rus savaş uçağının düşürülmesinde bir kasıt olmadığının altını çizdiği bildirildi.

"YÜREKTEN HİSSEDİYORUM"
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ayrıca, ölen Rus pilotun ailesinin acılarını "yürekten hissettiğini" söylediği belirtildi.
Kremlin'in açıklamasına göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan ayrıca, "bölgedeki kriz ile ilgili olarak ve terörle mücadele alanında Türkiye'nin Rusya ile birlikte hareket etmeye hazır olduğunu" söyledi.
Açıklamada ayrıca, "Erdoğan, Rus pilotu öldürmekle suçlanan Türk vatandaşı hakkında soruşturma başlatıldığını söyledi" denildi.

CUMHURBAŞKANLIĞI KAYNAKLARI MEKTUBU TEYİT ETTİ
Cumhurbaşkanlığı kaynakları da mektubu teyit etti ancak içeriğine dair bir açıklama yapılmadı. Ayrıca kaynaklar 'özür' ifadesinin metinde yer almadığını da belirtiyor.

BAŞBAKAN "GÜZEL GELİŞMELER VAR" DEMİŞTİ
Başbakan Binali Yıldırım, Çankaya Köşkü'nde bugün düzenlediği basın toplantısında bir gazetecinin, Türkiye ile Rusya arasındaki ilişkilerin normalleşmesi yönündeki temasların seyri konusundaki sorusunu şöyle yanıtlamıştı: "Bu yönde de güzel gelişmeler var. Yakında paylaşacağız."

SONRAKİ HABER