ÇOMÜ Rektörü 'paralel yapı'yla mücadelerini anlattı

ÇANAKKALE Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer, geçen bir yıllık süre içinde 'paralel yapıyla' ilgili gerçekleştirdikleri mücadeleyi ve elde ettikleri sonuçları anlattı.

F5HABER F5HABER
ÇOMÜ Rektörü 'paralel yapı'yla mücadelerini anlattı

ÇANAKKALE Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer, geçen bir yıllık süre içinde 'paralel yapıyla' ilgili gerçekleştirdikleri mücadeleyi ve elde ettikleri sonuçları anlattı.

ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer, beraberinde rektör yardımcılarıyla birlikte Dardanos Yerleşkesi'nde bir basın toplantısı düzenledi. Göreve başladıklarından bu yana geçen bir yıl içinde yaptıkları çalışmaları anlattı. Rektör Prof. Dr. Acer, akademi çalışmaların desteklenmesi, üniversitesinin akademik kalitesinin arttırmasına ilişkin, üniversitede bürokratik işlemlerin daha iyi yürütülebilmesi ve yapısal, fiziksel ihtiyaçlarını gidermeye yönelik yaptıkları çalışmalardan bahsetti.

Toplantının soru- cevap bölümünde bir basın mensubunun paralel yapıyla mücadele konusunu sorması üzerine Rektör Acer şöyle konuştu:

PARALELCİ YÖNETİCİLER DEĞİŞTİ

"Paralel Devlet Yapılanması göreve geldiğimizden bu yana her gün gündemimizi oluşturdu. Yaşadığımız tecrübeler aslında sadece üniversitemizde değil Türkiye'de belli duygu ve düşünceleri kullanarak hatta istismar ederek, Türkiye'nin seçilmiş meşru hükümetinin dışında bir güç odağı, yani teknik ifadesiyle paralel bir yapı oluşturma çabası ciddi anlamda bir ilerleme göstermiş. Bunun ÇOMÜ'ye yansımasını biz çok net bir şekilde gördük. Bunu fark edenler, bu yapıyla yollarını ayırmış oldular. Ama yine de bu yapının ÇOMÜ'de devam etmesi için mücadele eden bir yapı var. Halen de var. O yüzden ben göreve geldiğimden bu tarafa, bunu hiçbir şekilde ikinci bir mesele haline getirmedik. Her zaman her gün uğraştığımız bir mesele oldu. Bir kere şunu yaptık. Bizim üniversitemiz bünyesinde hiçbir okulun, hiçbir birimin yönetimini böyle bir yapı içerisinde olduğunu bildiğimiz kişilerin eline bırakmadık. Tamamı değişti. Bütün Fakülte Dekanlarımız değişti. Bütün yüksekokul müdürlerimiz değişti. Hatta sakıncalı bulduğumuz bölümlere kadar bölüm başkanları da değişmiş oldu. Şu anda bu yapı, ÇOMÜ yönetiminde hiçbir şekilde bulunmamaktadır. Bulunamaz da."

'Paralel yapı'yla ilgili mücadelenin sadece bununla sınırlı kalmadığını da belirten Rektör Prof. Dr. Acer, sözlerini şöyle sürdürdü:

PARALEL YAPININ ETKİSİ KALMADI

(DHA - Burak GEZEN-Mustafa SUİÇMEZ)
SONRAKİ HABER