Dünya ABD’nin iki başkan adayına şaştı kaldı! En seviyesiz düello

ABD’de 3 Kasım’da yapılacak başkanlık seçimleri öncesinde Başkan Donald Trump ve Demokrat rakibi Joe Biden arasındaki ilk televizyon düellosuna hakaretler, alaycı sataşmalar damga vurdu. Tartışmadaki seviyesizlik dünyada günün konusu oldu. Anketler gecenin kazananı olarak Biden’ı gösterdi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Dünya ABD’nin  iki başkan adayına şaştı kaldı! En seviyesiz düello

ABD, kasım seçimleri öncesinde yakın tarihin en seviyesiz ve kaotik televizyon düellosuna tanık oldu. Anketlerde ABD Başkanı Trump’ın birkaç puan önünde giden Joe Biden, sözünü sürekli kesen ve konuşmasına izin vermeyen Trump’a “palyaço”, “Putin’in fino köpeği”, “yalancı” gibi sözler sarf etti. 74 yaşındaki Trump da 77 yaşındaki rakibi Biden’a “Sen de hiç akıl yok”, “Oğlun kokain yüzünden ordudan atılmıştı” şeklinde karşılık verdi.

AŞIRI SAĞCILARA DESTEK

Fox News kanalından Chris Wallece’ın yönettiği münazara, Ohio’nun Cleveland kentinde yapıldı. ABD’de hakim olan kutuplaşma geceye de damgasını vurdu. Moderatörün Trump’a ‘beyaz üstünlükçüleri kınamaya hazır olup olmadığını’ sorması üzerine tansiyon yükseldi. Trump, ülkedeki şiddet eylemlerinin çoğunun sol gruplardan geldiğini, ANTIFA diye bilinen aşırı sol anti-faşist grubun eylemler yaptığını iddia etti. Trump’ın kimi kınaması gerektiğini sorması üzerine Biden, “Proud Boy’s” (Gururlu Çocuklar) diyerek aşırı sağcı grubu örnek gösterdi. Trump, “Proud Boys, geri çekilin ve hazırda bekleyin. Fakat size bir şey söyleyeyim bence ANTIFA konusunda bir şey yapmak gerek” dedi. Trump’ın bu sözleri aşırı sağa destek olarak görülürken, Başkan dün Beyaz Saray’da, “Proud Boys’un kim olduğunu bilmiyorum… Ben her zaman beyaz ırkçılığın her türlüsünü kınadım” diyerek kendini savundu.Dünya ABD’nin  iki başkan adayına şaştı kaldı! En seviyesiz düello - Resim : 1

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER