Aybüke'nin öldüğü kazada yeni gelişme! Alkollü sürücü asli kusurlu...

Konya'da kırmızı ışıkta duran otomobile çarparak 2 yaşındaki Aybüke Kurt'un ölümüne neden olan ve tutuklanarak cezaevine koyulan Emel Gümüş (50) kazada, asli kusurlu bulundu. Kazayla ilgili hazırlanan bilirkişi raporunda Gümüş'ün 'Önünde seyreden aracı güvenli ve yeterli bir mesafeden izlememek, kullandığı aracı yük ve teknik özelliğine, görüş, yol, hava ve trafik durumunun gerektirdiği şartlara uydurmamak ve alkollü araç kullanmak' kurallarını ihlal ettiği anlatılarak, "Bu nedenle sürücü Emel Gümüş asli kusurlu, Samet Kurt ve diğer iki araç sürücüsü ise kusursuzdur" denildi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Aybüke'nin öldüğü kazada yeni gelişme! Alkollü sürücü asli kusurlu...

Kaza, 4 Eylül sabahı Selçuklu ilçesi Yeni İstanbul Yolu üzerindeki Cumhuriyet Polis Merkezi önündeki kavşakta yaşandı. Samet Kurt (31), 42 CRL 81 plakalı otomobiliyle kırmızı ışıkta durdu. Ancak arkadan gelen Emel Gümüş'ün kullandığı 34 AAN 361 plakalı otomobil Kurt'un aracına çarptı. 4 aracın karıştığı zincirleme kazada Samet Kurt, eşi Teslime Kurt (28) ve bebek koltuğundaki 2 yaşındaki Aybüke Kurt yaralandı. Yoldan geçen bir doktorun ilk müdahalesini yaptığı Aybüke ve diğer yaralılar ambulanslarla Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırıldı. Samet-Teslime Kurt çifti yapılan tedavilerinin ardından taburcu edilirken, beyin kanaması geçiren Aybüke, yoğun bakım ünitesinde alındı. Küçük Aybüke, 15 Eylül akşamı hayatını kaybetti.

ALKOLLÜ VE EHLİYETSİZ

Kazanın ardından gözaltına alınan ve bir mühendislik firmasının ortağı olan sürücü Emel Gümüş'ün ehliyetsiz ve 120 promil alkollü olduğu halde araç kullandığı ortaya çıktı. Emel Gümüş'ün kazadan bir hafta önce alkollüyken hasarlı kazaya karıştığı, ehliyetine 6 ay süreyle el koyulduğu, son kazadaki aracın ise kiralık olduğu tespit edildi.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER