Asya borsaları Hindistan hariç geriledi

Asya borsalarında satış ağırlıklı bir seyir izlenirken, Hindistan'da Sensex endeksi pozitif ayrıştı.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Asya borsaları Hindistan hariç geriledi

Japonya'da bugün açıklanan verilere göre, ekimde yıllık bazda ihracat yüzde 9,2 ve ithalat yüzde 14,8 düşüş kaydetti. Beklentilerden daha fazla gerileyen ihracat verisinin ardından, Japonya'nın dış ticaret fazlası 17,3 milyar yen oldu. Ülkenin ekim ayında 301 milyar yenlik dış ticaret fazlası vermesi bekleniyordu.

Beklentileri karşılamayan dış ticaret verilerinin ardından Japonya'da Nikkei 225 endeksi yüzde 0,62 gerileyerek günü 23.148,57 puandan tamamladı. Dolar/yen paritesi ise yüzde 108,5 seviyelerindeki yatay hareketini sürdürdü.

Çin Merkez Bankası yeni referans temel faiz oranı olan Loan Prime Rate'ı (LPR) kasım ayında 5 baz puan indirerek yüzde 4,20'den yüzde 4,15'e çekti. Banka, 5 yıllık LPR'yi de yüzde 4,85'den yüzde 4,80'e düşürdü.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER