10 yaşındaki çocuk eve hapsoldu: Gözümüzün önünde eriyor…

Adana'da yaşayan ve bacağında açık yaralar, ayağında ise kangren oluşan 10 yaşındaki Ekin Kaytan, 1,5 yıldır yatağa mahkum olmanın üzüntüsünü yaşıyor. Ekin Kaytan hastalığı ile ilgili "Çok acı çektim, gecem gündüzüme karışıyor. Dışarı çıkamıyorum, oyun oynayamıyorum. Bazen misafirler geliyor çocuklar oyun oynuyor, ama ben oynayamadığım için onları kıskanıyorum. Okula gitmeyi, oynamayı, yürümeyi özledim" dedi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
10 yaşındaki çocuk eve hapsoldu: Gözümüzün önünde eriyor…

Adana'da, genetik rahatsızlığı nedeniyle bacağında açık yaralar oluşan ve ayağında kangren meydana gelen 10 yaşındaki Ekin Kaytan 1,5 yıldır evinden dışarı çıkamıyor.

Bacağında çıkan bir sivilceden dolayı ailesi tarafından götürüldüğü hastanede nadir görülen deri hastalığı "piyoderma gangrenozum" tanısı konulan ve bacaklarındaki birçok damarın olmadığı tespit edilen Ekin, yürüme yetisini kaybederek yatağa mahkum oldu.

Kangren dolayısıyla her geçen gün siyahlaşan ayak parmaklarından biri alınan, diğerlerini kaybetmemek için hiperbarik oksijen tedavisi verilen çocuğun, bacağında çıkan açık yaralar nedeniyle hayatı adeta kabusa döndü.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER