Bakan Özlü: Ekonomik krizle bir panik havası oluşturma peşindeler (2)

'EKONOMİDE VE BÜYÜMEDE YENİDEN TOPARLANMA GÖRECEĞİZ'

F5HABER F5HABER
Bakan Özlü: Ekonomik krizle bir panik havası oluşturma peşindeler (2)

'EKONOMİDE VE BÜYÜMEDE YENİDEN TOPARLANMA GÖRECEĞİZ'

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Yalova Ticaret ve Sanayi Odası'nın düzenlediği istişare toplantısına katıldı. Altınova İlçesi'ndeki bir otelde düzenlenen toplantıya Bakan Özlü'nün yanı sırası Vali Tuğba Yılmaz, işadamları ve sanayiciler katıldı. Burada konuşan Bakan Özlü, şunları söyledi:

"2016'nın ülke için zorlu bir yıl olduğunu belirtti. Türkiye'nin büyüme rakamlarının açıklanacağını söyleyen Özlü, “Dünyada yaşanan ekonomik sıkıntılar, darbe girişimi, terör olayları, FETÖ ile mücadele, Suriye ve Irak'ta yaşanan gelişmeler, Rusya ile olan ilişkiler bizi çok zorluklarla karşı karşıya getirdi. Bütün bunlara rağmen yılın ilk yarısında tatmin edici bir büyüme performansı sergiledik. Üçüncü çeyrekte büyüme hızının birazcık yavaşlayacağını tahmin ediyoruz. Ancak yılın son çeyreğinde, ekonomide ve büyümede yeniden bir toparlanma göreceğiz. Bu toparlanma inşallah 2017'den itibaren artarak devam edecek. Son çeyrekteki toparlanmanın ilk işaretlerini çarşamba günü açıklanan sanayi üretim verilerinde gördük. Ekim ayında sanayi üretimi yıllık bazda yüzde 2, aylık olarak ise yüzde 3.7 oranında bir artış gösterdi. Biz ekonomi yönetimi olarak, Türkiye'nin orta ve uzun vadede ihtiyacı olan yapısal reformlara odaklanmış durumdayız. Özellikle tasarrufları artıracak yatırımları ve yatırımların niteliğini düzeltecek, iş yapmayı kolaylaştıracak, bürokrasiyi azaltacak, teknolojik kapasitemizi artıracak konuları birer birer hayata geçiriyoruz. Ancak güncel gelişmeleri de yakından takip ediyoruz. Özel sektörün, KOBİ'lerimizin, ihracatçılarımızın ve esnafımızın karşılaştığı ve karşılaşabileceği sorunları çözebilmek için adımlar atıyoruz.”

'TEDBİRLER GAYET OLUMLU'

Döviz artışıyla ilgili tedbir paketi hazırladıklarını söyleyen Bakan Özlü, “Son dönemde dövizin yükselişinden kaynaklanan bazı sıkıntılar yaşıyoruz. Özellikle KOBİ'ler ve esnafımız tarafından piyasada bir darlık olduğu, piyasada paranın dönmediği, krediye erişimin zorlaştığı gibi şikayetler var. Bu konuları çözmek için süratle bir tedbirler paketi hazırladık. Perşembe günü de bu tedbirleri Başbakanımızla birlikte açıkladık. İlk aldığımız tepkiler gayet olumlu” diye konuştu.

(DHA - SÜHEYLA GÖZDERELİLER/ YALOVA,DHA)
SONRAKİ HABER