DAİB üyelerinden kasımda 165 ülkeye 169 milyon dolarlık ihracat

Doğu Anadolu İhracatçılar Birliğinin (DAİB) sorumluluk alanındaki 17 ilden kasım ayında 165 ülkeye 169 milyon 129 bin dolarlık ihracat yapıldı.

HÜRRİYET HÜRRİYET
DAİB üyelerinden kasımda 165 ülkeye 169 milyon dolarlık ihracat

AA muhabirinin Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) ve DAİB verilerinden yaptığı derlemeye göre, kasım ayında birliğin faaliyet bölgesindeki Ağrı, Ardahan, Batman, Bayburt, Bingöl, Bitlis, Erzurum, Erzincan, Elazığ, Iğdır, Hakkari, Muş, Şırnak, Tunceli, Van, Kars ve Siirt'ten kasım ayında ihracat, geçen yılın aynı ayına kıyasla en çok tarım ve madencilik sektörlerinde artış gösterdi.

Geçen yılın kasımında 36 milyon 61 bin dolarlık tarım ürünü satan, madencilik sektöründen 6 milyon 377 bin dolarlık ihracat yapan birlik üyeleri, bu yılın aynı ayında tarımda yüzde 1,77'lik artışla 37 milyon 209 bin dolarlık, madencilik sektöründe yüzde 29'luk artışla 8 milyon 227 bin dolarlık ürün ihraç etti. DAİB üyeleri toplamda 165 ülkeye 169 milyon 129 bin dolarlık ihracat gerçekleştirdi.

İHRACATIN ÇOĞU SANAYİ ÜRÜNLERİNDEN

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER