Arena ne demek? Arena nedir? Arena TDK kelime anlamı

Hem belli bir anlam konusunda hem de mecazi olarak değerlendirilen Arena kelimesi, günümüzde değişik tabirler üzerinden değerlendirilmektedir. Pek çok insan Arena nedir ve Arena kelimesi nasıl kullanılır merak etmekte ve araştırma yapmaktadır. İşte bu konudaki diğer detaylar.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Arena ne demek? Arena nedir? Arena TDK kelime anlamı

Türk Dil Kurumu'nun tanımına bağlı olarak Arena; yarış, boğa güreşi ya da farklı oyunların düzenlendiği bir gösteri alanıdır. Mecazi anlam noktasında da çekişmeli tartışmaların yapıldığı programlar olarak da öne çıkıyor. Daha çok eski tarihlerde ‘’Güreş meydanı’’ olarak bilinen Arena, her dönem ve kültüre bağlı olarak farklı mücadelenin yapıldığı bir alandır.

Arena Nedir?

Hem gerçek anlamı hem de mecazi anlamı üzerinden Arena pek çok tabire bürünür. Özellikle gerçek zamanlı bir alan içerisinde güreş, farklı oyunlar ve yarışların yapıldığı çevresi kapalı bir mekandır. Daha çok imparatorluk dönemlerinde geleneksel olarak farklı mücadeleler bu alanlarda gerçekleşirdi. Günümüzde de bu anlamda sık şekilde kullanılan Arena, mecazi anlama da gelebilmektedir.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER