Yoğurdu taş gibi mayalama taktiği: Silifkeli ustalar bile kıskanıyor.

Evinizde taş gibi yoğurt mayalayabilirsiniz. Çok basit bu yöntem sayesinde yoğurdunuz kaşıktan düşmeyecek. Bu taktiği Silifkeli ustalar bile ev hanımlarından istiyor.

Yoğurdu taş gibi mayalama taktiği: Silifkeli ustalar bile kıskanıyor. - Sayfa 1

Yoğurt mayalamak aslında çok basit bir işlemdir. Taktiğini bildikten sonra yoğurtlarınız taş gibi oluyor. Sütçünüzden temin ettiğiniz taze inek sütüyle nefis yoğurt mayalamak mümkün. Bunun için ise bilmeniz gereken sadece bir taktik var. Siz de evinizde insan kemikleri için çok sayıda vitamini barındıran sağlıklı yoğurtları mayalamak için bu yöntemi deneyin.

PÜF NOKTA: Gülüzar Hanım evinde yoğurdu mayaladıktan 5-6 saat sonra buzdolabına koyuyor. Kendisinin deneyerek sınadığı bu yöntem sayesinde yoğurt suyunu salmıyor ve son derece sert oluyor.

TAKTİK: Yoğurdu kaya gibi mayalamak istiyorsanız aktarlar ya da ilgili yerlerden probiyotik yoğurt mayası alarak deneyebilirsiniz.

Yoğurdu taş gibi mayalama taktiği: Silifkeli ustalar bile kıskanıyor. - Sayfa 2

TAŞ GİBİ KENDİNİ SALMAYAN YOĞURT MAYALAMANIN SIRRI

yasemin.com tarafından verilen yoğurt mayalama tarifi şöyle:

Yoğurt yapacağınız kaba mayalamak için bir kaşık yoğurt attıktan sonra bu kaşığı sütün içinde biraz gezdirin. Mayalamada kullanacağınız kaşık mutlaka tahta bir kaşık olmalı, asla metal bir kaşıkla bu işlemi gerçekleştirmeyin. Yoğurt yapacağınız kabın sıcak kalması için mayalama işleminden sonra kapların üzerini temiz ve büyük bir bezle örtün. Yoğurtları 5 saat bu şekilde bekletin. 5 saatin sonunda yoğurdu servis edebilirsiniz. Servis işlemi sırasında da kapların içine metal kaşık koymayın.

İKİNCİ PÜF NOKTA: Süt mayalama sırasında tencereye bir adet küp şeker atarsanız mayalama süreci hızlanır. Ekşimesini önlemek için ise yoğurdun içerisine tuz katmalısınız. Sütü mayalarken kesinlikle ılık olmasına dikkat etmelisiniz.

Yoğurdu taş gibi mayalama taktiği: Silifkeli ustalar bile kıskanıyor. - Sayfa 3

YOĞURDU NEYLE SERVİS EDEBİLİRSİNİZ?

Yoğurdu sabah kahvaltılarında sade olarak servis edebilirsiniz. Bunun yanı sıra yoğurdu pekmezle, reçelle de servis edebilirsiniz. Öte yandan kızartma ve makarnanın yanına yoğurt da gider. Böylece yemeğin lezzeti ve doyuruculuğu artar. İşte yoğurdu servis edebileceğiniz yiyecekler:

Meyveler: Yoğurdu taze veya dondurulmuş meyvelerle servis edebilirsiniz. Özellikle çilek, muz, böğürtlen, vişne veya yaban mersini yoğurtla çok iyi gider.

Bal: Yoğurda bal eklemek, tatlı bir lezzet katmanın yanı sıra doğal tatlandırıcı olarak da kullanılabilir.

Ballı, tahinli veya cevizli: Yoğurdu balla tatlandırabilir veya tahin ve ceviz ekleyebilirsiniz. Bu, yoğurda farklı lezzetler ve dokular katar.

Baharatlar: Yoğurt, taze nane, taze dereotu veya taze taze biberiye ile servis edilebilir. Baharatlar yoğurdun lezzetini zenginleştirir.

Zeytinyağı ve baharatlar: Yoğur, zeytinyağı ve baharat karışımıyla lezzetlendirilerek tuz, karabiber veya pul biber eklenerek servis edilebilir.

Salatalık: Yoğurt ve rendelenmiş salatalık karışımı, geleneksel olarak Türk mutfağında yaygın bir tercihtir ve cacık adı verilen bir yemektir.

Tatlılar: Yoğurt aynı zamanda tatlılarla da servis edilebilir. Örneğin, yoğurtla birlikte bal, çikolata parçacıkları veya tahin gibi tatlı malzemeler kullanabilirsiniz.

Kaynak: yasemin.com

Derleme: f5haber.com

Görsel kaynak: MorTencere