Yeni kasa Fiat Egea Türkiye'ye geliyor; Fiyatı otomobil piyasasını karıştıracak

Ülkemizde en çok satan modeller arasında yer alan Fiat, otomobil piyasasını şaşkına çevirecek bir hamle yaptı. İşte karşınızda 2024 model Fiat Egea detayları…

Yeni kasa Fiat Egea Türkiye'ye geliyor; Fiyatı otomobil piyasasını karıştıracak - Sayfa 1

Otomobil sektöründeki en büyük isimlerden biri olan Fiat, Türkiye’de en çok otomobil satan markaların başında geliyor. Gerek ticari, gerekse de binek kategorisinde Fiat’ın yıllardır bir numara olduğunu biliyoruz. Bunda Egea’nın rolü de yadsınamaz.

Yeni kasa Fiat Egea Türkiye'ye geliyor; Fiyatı otomobil piyasasını karıştıracak - Sayfa 2

Şimdi ise Egea yeni kasasıyla yollara çıkmak için geri sayıma geçmiş durumda. Bilindiği üzere Fiat, farklı modellerini, farklı bölgelerde, farklı isimlerle satışa sunan bir marka. Örneğin Egea’nın Avrupa’daki ismi Tipo. Amerika’daki ismi ise Dodge Neon. Şimdi benzer bir durum Türkiye için de geçerli olacak. Karşınızda yeni Egea!

Yeni kasa Fiat Egea Türkiye'ye geliyor; Fiyatı otomobil piyasasını karıştıracak - Sayfa 3

Yeni Egea dış pazarda Cronos ismi ile biliniyor. Aslında pek çok pazarda bu otomobil Linea’nın varisi olarak görünüyor. Fakat bizde Linea’nın varisi Egea’ydı. Şimdi ise Egea, Cronos’un kasasıyla yollara çıkacak.

Yeni kasa Fiat Egea Türkiye'ye geliyor; Fiyatı otomobil piyasasını karıştıracak - Sayfa 4

Fiat’ın ülkemizde Egea ismini devam ettirmesinin temel sebebi, bu modelin çok tutulmuş olması. Dolayısıyla yeni bir isimle kan kaybetmek istemiyorlar. Bu yüzden Egea ismiyle yola devam kararı almışlar. En azından sızdırılan bilgiler bu yönde. Peki yeni Egea bizlere neler sunacak?