Yeni haftanın hava raporu yayınlandı! Sıcaklıklar bu hafta düşüyor, yağmur uyarısı geldi

Meteoroloji'den son hava durumu tahmini geldi. Buna göre yapılan son hava durumu tahminlerinde; Ege ve Akdeniz'in iç kesimleri, Karadeniz, İç Anadolu'nun orta ve doğu kesimleri yağmurlu olacak. İşte detaylar.

Yeni haftanın hava raporu yayınlandı! Sıcaklıklar bu hafta düşüyor, yağmur uyarısı geldi - Sayfa 1

Meteoroloji’den yeni hafta için uyarılar peş peşe geldi. Hava sıcaklıkları bu hafta düşüyor. Salı günü Marmara dahil birçok kentte sağanak görülecek. 8 kent için ise ‘risk var’ uyarısı yapıldı. Perşembe günü ise yurda giriş yapacak olan soğuk hava dalgası kar ve karla karışık yağmur yapacak. İşte istanbul dahil tüm yurdu bekleyen hava durumu detayları… 

112
Yeni haftanın hava raporu yayınlandı! Sıcaklıklar bu hafta düşüyor, yağmur uyarısı geldi - Sayfa 2

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son tahminlere göre: Ülke genelinin parçalı ve çok bulutlu, Kuzey Ege'nin iç kesimleri, Akdeniz’in iç kesimleri, İç Anadolu’nun doğusu, Batı Karadeniz’in iç kesimleri, Orta ve Doğu Karadeniz ile Balıkesir, Kocaeli, Sakarya, Bursa, Bilecik, İzmir, Osmaniye, Hatay, Eskişehir, Karaman, Sinop, Gaziantep, Kilis ve Adıyaman çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı, Ardahan ve Hakkari çevrelerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Gece ve sabah saatlerinde Marmara ve Ege ile doğu kesimlerde yer yer pus ve sis, doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı görüleceği tahmin ediliyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda çığ tehlikesi bulunmaktadır.

212
Yeni haftanın hava raporu yayınlandı! Sıcaklıklar bu hafta düşüyor, yağmur uyarısı geldi - Sayfa 3

HAVA SICAKLIĞI: Hava sıcaklıklarının iç kesimlerde 2 ila 4 derece azalacağı, yurt genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam edeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle güneyli yönlerden, Trakya ile yurdun güneydoğu kesimlerinde kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

312
Yeni haftanın hava raporu yayınlandı! Sıcaklıklar bu hafta düşüyor, yağmur uyarısı geldi - Sayfa 4

ÇIĞ TEHLİKESİ UYARISI: Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunun kar örtüsüne sahip eğimli yamaçlarında çığ tehlikesi bulunduğundan dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

 

412