Yeni emeklilik sistemi geliyor!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan devraldığı görevine çözüme kavuşması beklenen masasındaki dosyalar ile başlarken, milyonlarca kişi asgari ücret, memur zammı, emekli zamları, yeni emeklilik sistemi ve daha pek çok konuda atılacak adımları bekliyor.

Yeni emeklilik sistemi geliyor! - Sayfa 1

28 Mayıs'ta yapılan Cumhurbaşkanı ikinci turu seçimlerinde yeniden Cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan tarafından atanan kabinede, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan oldu.
 

112
Yeni emeklilik sistemi geliyor! - Sayfa 2

Işıkhan’ın gündeminde, ilk 3 ay içerisinde ele alınması gereken dosyalar arasında asgari ücret zammı, emekli, memur maaş zammı ve yeni emeklilik sistemi gibi konular yer alıyor.
 

212
Yeni emeklilik sistemi geliyor! - Sayfa 3

Asgari ücret belirleme komisyonu toplanacak
2023 yılının ilk 5 ayı geride kalırken, 5 aylık enflasyon oranı da yüzde 15.26 olarak gerçekleşti. Asgari ücretin belirlenmesi için de geri sayım başladı. Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun bu ay içinde toplanması bekleniyor.

312
Yeni emeklilik sistemi geliyor! - Sayfa 4

Komisyonu toplantıya Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Iışkhan davet edecek. Komisyona 5 işçi temsilcisi, 5 işveren temsilcisi ve 5 de bakanlık temsilcisi katılacak. 6 aylık enflasyon ve refah payı ile birlikte asgari ücrette yüzde 30-40 arasında bir artış yapılması gündemde. Öte yandan, aski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin asgari ücretin yaklaşık 500 dolar olacağını dile getirmişti. Belirlenecek yeni asgari ücret temmuz ayından itibaren ocak ayına kadar geçerli olacak.
 

412