Yemek sonrası bastıran uykuya dikkat! İnsülin direnci belirtileri

Çoğu kişinin ismini bile duymadığı insülin direnci hastalığı, son zamanlarda etrafımız da yaygın hale geldi. İşlenmiş gıdalar tüketmek ve karbonhidrat ağırlıklı beslenmek insülin direncine sebep oluyor. Kanser, obezite, tansiyon, diyabet gibi birçok önemli hastalığın öncüsü olan insülin direncini dengelemek için hayatımızda değişiklikler yapmak şart. İşte detaylar…

Yemek sonrası bastıran uykuya dikkat! İnsülin direnci belirtileri - Sayfa 1

Koronavirüsün tüm dünyayı etkisi altına almasıyla iyice hareketsiz bir yaşam sürdürmeye başladık. Bu süreçte evde olmanın da verdiği psikoloji ile yemeklere talep arttı.

113
Yemek sonrası bastıran uykuya dikkat! İnsülin direnci belirtileri - Sayfa 2

Tükettiğimiz şekerli ürünler, hamur işleri, makarna, pirinç, ekmek gibi fazlasıyla karbonhidrat içeren gıdalarla beslenmenin alışkanlığıyla ortaya çıkan insülin direnci, dikkat edilmediği taktirde çok ciddi hastalıklara sebep olabiliyor.

213
Yemek sonrası bastıran uykuya dikkat! İnsülin direnci belirtileri - Sayfa 3

İnsülin direnci, insülin hormonuna karşı karaciğer, kas ve yağ dokusu gibi yapılar başta olmak üzere biyolojik yanıtta meydana gelen bozulmayı ifade eder.

313
Yemek sonrası bastıran uykuya dikkat! İnsülin direnci belirtileri - Sayfa 4

Gün içinde aldığımız glikozu enerjiye dönüştürebilmemiz için insülin hormonuna ihtiyacımız vardır. Karaciğer, yağ ve kas gibi bölgelerimizde insüline karşı duyarsızlık gelişmesi sonucunda insülin direnciyle karşı karşıya kalırız.

413