Yatırımcıya kazandıracak tavsiye! 2024'te borsada bu sektörler öne çıkacak: 10 yıl sonra bir ilk...

Ekonomist Doç. Dr. Murat Turgut, yaptığı değerlendirmede, borsa yatırımcısını kayıplar yaşamaması için uyardı. 2024'te öne çıkacak hisse senetlerini ve sektörleri açıkladı.

Yatırımcıya kazandıracak tavsiye! 2024'te borsada bu sektörler öne çıkacak: 10 yıl sonra bir ilk... - Sayfa 1

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi güne yatay seyirle 7 bin 733 puandan başladı. Haber7'ye değerlendirmelerde bulunan Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Murat Turgut, borsada destek-direnç seviyelerini paylaştı. Borsa yatırımcısını kayıplar yaşamaması için uyaran Turgut, 2024'te öne çıkacak hisse senetlerini ve sektörleri de açıkladı. 

Yatırımcıya kazandıracak tavsiye! 2024'te borsada bu sektörler öne çıkacak: 10 yıl sonra bir ilk... - Sayfa 2

BORSA YATIRIMCISINA ÖNEMLİ TAVSİYE: 2024'TE ONLAR KAZANDIRACAK

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan'ın yarın ABD'li yatırımcılarla yapacağı görüşmeye dikkat çeken Turgut, yabancı yatırımcının Türkiye'ye gelmesi açısından bu görüşmelerin önemli olduğunu vurguladı.

Yatırımcıya kazandıracak tavsiye! 2024'te borsada bu sektörler öne çıkacak: 10 yıl sonra bir ilk... - Sayfa 3

2024'te yabancı sayısında bir ivmelenme olacağına işaret eden Turgut, özellikle seçim sonrası yabancı yatırımcının bir teveccüh göstereceğini belirtti. 7 bin 700 puan seviyesinin borsada kritik bir nokta olduğunu ifade eden Turgut, "7 bin 700 puanın altına gerilemeler olursa borsada aşağı yönlü bir miktar daha gevşeme olabilir" dedi.

Yatırımcıya kazandıracak tavsiye! 2024'te borsada bu sektörler öne çıkacak: 10 yıl sonra bir ilk... - Sayfa 4

Yatırımcıların kısa vadede beklemeleri gerektiğini, 7 bin puanın altında bir gerileme olması takdirde alım yapılabileceğini belirten Turgut, yatırımcıların kayıplar yaşamaması için de tavsiyelerde bulundu.