Tost makinesindeki yanık izlerini söküp atan temizlik hilesi. Sadece 2 dakikanızı alıyor

Tost makinesi temizliğinde en inatçı lekeleri bile kökünden temizleyen bir temizlik sırrı var. Bu bilgiler sayesinde sadece 2 dakika içerisinde tost makineniz pırıl pırıl oluyor ve kırıntı bile kalmıyor.

F5HABER F5HABER
Tost makinesindeki yanık izlerini söküp atan temizlik hilesi. Sadece 2 dakikanızı alıyor

Tost makinesi, içerisinde kaşar peyniri, sucuk, salam ve diğer çeşitli malzemelerle doldurularak hazırlanan sandviçi pişirmek için kullanılır. Eski veya yeni tost makinesi fark etmeksizin çok çabuk kirlenen bir üründür. Temizlemesi ise uzun süreler alabilir. Ancak sadece usta aşçıların bildiği bu temizlik sırrı en inatçı lekeleri bile sadece 2 dakika içerisinde yok ediyor. Üstelik masraf neredeyse hiç yok denilecek kadar az.

ISLAK KAĞIDI YANIK DURUMA GELENE KADAR TUTUN

Tgrthaber.com.tr'de yer alan habere göre, İlk olarak sıcak tost makinesini açın. Ardından kağıt kavlu peçeteyi ıslatın. Islak peçeteyi tüm tost makinesini kaplayacak şekilde serin. Daha sonra tost makinesinin kapağını kapatın. Islak kağıt yanık hale gelene kadar tutun. Açtığınızda tost makinenizin pırıl pırıl olduğunu göreceksiniz. Üstelik ne deterjan ne de farklı bir kimyasala gerek var!

Tost makinesindeki yanık izlerini söküp atan temizlik hilesi. Sadece 2 dakikanızı alıyor - Resim : 1

EN İYİ 14 TOST MAKİNESİ MODELİ

Donanimhaber.com'dan Erkan Calp'in haberine göre, 14 adet tost makinesi tavsiye edildi. Bu tost makinelerinde yapılan tostlar hem daha çıtır oluyor hem de peyniri daha iyi süzüyor. İşte o markalar:

1. Korkmaz A328-05 Tostkolik Tost Makinesi 2.877 TL

2. Arzum AR2007 Sultane Izgara ve Tost Makinesi 1.164 TL

3. Arçelik TM 6046 CK Resital Kırmızı Tost Makinesi 3.090 TL

4. Karaca Future Essential Tost Makinesi 1.175 TL

5. Tefal GC470D Gourmet Minute Izgara ve Tost Makinesi 3.999 TL

6. Korkmaz Formula Rosagold Granit Tost Makinesi 1.949 TL

7. Lava Döküm Tost Makinası 849 TL

8. Taşhan Mega İç Dış Granit Ocak Üstü Tost Makinesi 441 TL

9. Homend Grilliant 1340H Inox Tost Makinesi 3.900 TL

10. Schafer Grill Haus Tost Makinesi 3.450 TL

11. Fakir Pionty Rosie Tost Makinesi 1.999 TL

12. Dökümix Siyah Organik Döküm Tost Makinesi 1.259 TL

13. Esra Metal İç Dış Granit Ocak Üstü Tost Makinesi 304 TL

14. TAÇ Viva Döküm El Tostu 533 TL

DÖKÜM TOST MAKİNESİNİN ÖZELLİKLERİ NELERDİR?

Döküm tost makinesi, geleneksel döküm demirin dayanıklılığı ve ısı tutma özelliği ile modern tost makinelerinin fonksiyonelliğini birleştiren bir cihazdır. Bu tür bir tost makinesinin özellikleri genellikle şunları içerir:

Döküm Demir Yapı: Döküm tost makineleri, döküm demirden yapılmıştır, bu da uzun ömürlü, dayanıklı ve iyi ısı tutma özelliklerine sahip oldukları anlamına gelir. Genellikle farklı kızartma seviyeleri için ayarlanabilir ısı kontrolüne sahiptir, böylece isteğinize göre tostunuzun kızarlık derecesini ayarlayabilirsiniz. Döküm tost makineleri genellikle 2 ila 4 dilimlik tost yapabilir. Tost kapasitesi, aynı anda kaç dilim tost yapabileceğinizi belirler. Tost yapışmaması için genellikle özel bir yüzeye sahiptir, böylece tostunuz kolayca çıkarılabilir ve temizlenebilir.

Tost makinesindeki yanık izlerini söküp atan temizlik hilesi. Sadece 2 dakikanızı alıyor - Resim : 2

Bazı döküm tost makineleri çıkarılabilir kumanda panelleri veya tost tepsileri ile birlikte gelir, bu da temizliği kolaylaştırır. Aşırı ısınmayı önlemek için otomatik kapanma veya aşırı ısınmayı gösteren bir uyarı lambası gibi güvenlik özelliklerine sahip olabilir. Genellikle tost ekmeği parçalarını sabitlemek ve düzgün bir şekilde kızartmak için ızgaralara sahiptir. Tost makinelerindeki dilimleri kolayca çıkarabilmeniz için genellikle çıkarılabilir tutacaklar bulunur. Bazı döküm tost makineleri, tostları her iki taraftan da eşit şekilde kızartabilme özelliğine sahiptir.

Kaynak: Tgrthaber.com.tr Derleme: F5haber.com

SONRAKİ HABER