En Uysal Kedi Cinsleri ve Özellikleri

En Uysal Kedi Cinsleri sahiplerine olan bağlılıkları, kolay eğitilebilir olması ve çevresiyle olan uyumlarıyla bilinen kedi ırklarıdır. Köpekler kadar kolay eğitilmeyen bir mizaca sahip olan kedi ırkları dünya genelinde uysal mizaca sahip kedi ırkları olarak da farklı türlere ayrılır. Kedilerin sahiplenilmesine tüy yapıları, sağlık durumları ve genel diğer özellikleri ön plana çıkarken mizaçlarının da bilinmesi sahiplenme aşamasında önemlidir.

F5HABER F5HABER
En Uysal Kedi Cinsleri ve Özellikleri

British Shorthair

British Shorthair kediler tam bir aile kedisi olup uysal bir mizaca sahiptirler. Asil görünümlerinin yanı sıra çok güçlü ve heybetli bir vücut yapıları bulunur. İran kedileriyle kıyaslanırken dünya genelinde çok sevilen ve sahiplenilen bir ırk olarak tanınır.

Kemikleri yuvarlak yapılarına rağmen son derece dayanıklı olan British kedilerinin gri ve mavi tonlarda tüyleri bulunup oldukça yumuşak bir yapıdadır. Evde yalnız kalabilme özellikleri bulunup en sevdiği aktivite yatmaktır.

En uysal karaktere sahip olan kedi ırkı herkesle uyum içerisinde yaşayarak herhangi bir sorun çıkarmaz. Sahibiyle oyun oynamayı sever ve komutları dinleyerek uygular. Herhangi bir zarar görmesi durumunda kendini savunan British ırkı kediler zarar görmemeleri durumunda asla saldırgan değildirler.

En Uysal Kedi Cinsleri ve Özellikleri - Resim : 1

British Shorthair Yavru Bakımı

British Shorthair yavru bakımı oldukça kolay gerçekleştirilir. Tüy dökme sorunu oluşturmayan tek katmanlı bir tüy yapısı bulunur ve diğer kedi ırkları gibi sık bir şekilde bakıma ihtiyaçları bulunmaz. Haftada iki kere tüylerinin fırçalanması yeterli olup göz çapaklarına mutlaka dikkat edilmelidir. Nemli bir bezle silinerek çapaklardan temizlenir ve enfeksiyon riski ortadan kaldırılır.

Beslenmelerinde ise sindirim sistemleri hassas olan bir ırk olmasından mutlaka cinsine ve yaşına uygun Premium mamalar tercih edilmelidir. Süt tüketmemeleri önerilirken zengin içeriğe sahip mamalar dışında beslenme programı oluşturulmamalıdır.

British Shorthair Fiyatları

British Shorthair 2022 fiyatları ve British Shorthair 2023 fiyatlarına internet üzerinden baktığımızda safkan olup olmadığının önemli bir kriter olduğunu gördük. Aynı zamanda; yaşı, cinsiyeti, sağlık durumu gibi faktörlerin de etkili olduğu sonucuna vardık.

Scottish Fold

Scottish Fold 1960 yıllarında günümüze yakın bir tarihte keşfedilmiş kedi ırkıdır. İngiltere kökenli olan ırk sevimli görünüşü ve uysal mizacıyla oldukça ilgi gören bir kedi cinsi olarak sahiplenilir.

En dikkat çeken özellikle kulaklarının içe doğru kıvrık olması ve tüylerinin kısa olmasıdır. Arka ayakları üzerinde uzun süre durabilmesinin yanı sıra tüyleri pelüş bir görünüme sahiptir. Genelde sağlıklı olan kedi ırkı 6 kg’a kadar ulaşabilir ve ömürler 12-17 sene kadardır.

Sessiz ve sakin bir yapıları bulunan Scottish Fold kedi cinsi sahiplerinin kucaklarında oturmayı çok severler. Çocuk ve yetişkinlerle çok iyi bir iletişimleri bulunur ve oyun oynamaktan çok hoşlanırlar. Uysal bir yapıları olmasından da hırçın davranışları görülmesi mümkün değildir.

En Uysal Kedi Cinsleri ve Özellikleri - Resim : 2

Scottish Fold Yavru Bakımı

Scottish Fold Yavru Bakımı sahiplerini zorlayacak bir şekilde olmaz. Tüyleri kısa olmasından dolayı dökülme yaşanmamasına rağmen haftada 2 kez fırçalanması tüy sağlıkları açısından önem taşır. Kıvrık kulakları bulunmasından kulak temizlenmesine özen gösterilmelidir.

İngiliz kökenli olan Scottish Fold kedilerin beslenmesine özen gösterilmelidir. Obeziteye yatkın olabilmelerinden dolayı kontrollü bir şekilde kuru ve yaş mamalar tercih edilmelidir. Mama kaplarının yanında temiz ve taze su mutlaka bulundurulmalıdır.

Scottish Fold Fiyatları

Scottish Fold 2022 fiyatları ve Scottish Fold 2023 fiyatlarına internet üzerinden baktığımızda; yaşları, cinsiyeti, sağlık durumu gibi etkenlerin yanı sıra şeceresinin de fiyatını etkileyen faktörler olduğunu gördük.

İran Kedisi

İran kedisi en çok sahiplenen ve en eski ırklardan bir tanesidir. Keskin zekâsı ve uysal mizacıyla bilinen İran kedileri sahiplerine olan bağlılıkları ve yüzünün kendine has özellikleriyle en çok tercih edilen ırklardan biridir.

Anavatanları adından da anlaşılacağı gibi İran olan kedilerin kas yapıları çok kuvvetlidir. Burnu basık olması en bilinen özelliklerinden olup göz hastalıkları ve solunum güçlüklerine neden olabilir. Tüyleri sık ve yumuşak olan ırkın 8 kg ağırlığa kadar ulaşabilmesi mümkündür.

Zeki, çabuk öğrenen, eğitilmeye yatkın bir yapıları bulunur. Çok hareketli olmayan İran cinsleri sakin ve miyavlamayan bir karaktere sahiptirler. Solunum, kalp ve göz hastalıkları en sık rastlanılan rahatsızlıklarından olup sağlıklı olmaları halinde 15 yıla kadar yaşayabilmeleri mümkün olur.

En Uysal Kedi Cinsleri ve Özellikleri - Resim : 3

İran Kedisi Yavru Bakımı

İran kedilerinin tüyleri uzun ve sık bir şekildedir. İran kedisi yavru bakımı noktasında tüy bakımı için haftada 2-3 kere fırçalanması önerilir. Her gün fırçalama yapılması ise tüy sağlığı açısından oldukça faydalı olur. Çok nadir bir şekilde ıslak yıkama önerilirken kuru şampuan ya da köpük şampuanlarla kuru yıkama ile bakımları yapılmalıdır.

Basık yüzlü olmalarından dolayı göz sağlığına mutlaka dikkat edilmelidir. Eğitilmeye ve öğrenmeye açık olmalarından dolayı bakımları kolaylaşabilir.

İran Kedisi Fiyatları

İran kedisi 2022 fiyatları ve İran kedisi 2023 fiyatlarına internet üzerinden baktığımızda özellikleri ve farklı görünümlerinden dolayı zor sahiplenilen kedi ırkı olduklarını gördük.

Exotic Shorthair

Exotic shorthair kedi ırkı yumuşak tüylü ve kaliteli bir ırk olmasından günümüzde en sevilen kedi cinsleri arasında bulunur. Koca kafa lakabıyla bilinen ırk Amerika’da 1960 yıllarında keşfedilmiştir.

İran kedilerine benzer özellikler taşıyan Exotic Shorthair kedi cinsleri 6,5 kg’a kadar ulaşabilirler. Kürkü en yumuşak kedi ırkı olan cins aynı zamanda uysal mizacıyla da dikkat çeker. Dışarıda gezmeyi çok severler ve son derece güçlü bacaklara sahiptirler.

Son derece arkadaş canlısı ve oyuncu olan ırkın en büyük hobisi gezmeyi sevmeleridir. İnatçılıkları tutmadığı halde eğitilmeleri kolay olan ırkın ilgi sever bir yapısı bulunur.

En Uysal Kedi Cinsleri ve Özellikleri - Resim : 4

Exotic Shorthair Yavru Bakımı

Exotic Shorthair yavru bakımı diğer kedi ırklarına göre biraz daha zorlayıcı olabilir. Tüy bakımı konusunda tüylerin her hafta düzenli bir şekilde taranması önem taşır. Irkın kendi doğası gereği pasaklı olması göz önünde bulundurularak mutlaka ayda bir kere banyo yaptırılması sağlıkları açısından önem taşır.

Exotic Shorthair kedi cinsinde ağız sağlığı da önem verilmesi gereken konulardandır. Ağızda oluşabilecek bakterilere karşı koruma sağlanmalı ve düzenli dişlerin fırçalanarak veteriner kontrollerinin ihmal edilmemesi önemlidir.

Exotic Shorthair Fiyatları

Exotic Shorthair 2022 fiyatları ve Exotic Shorthair 2023 fiyatlarına internetten baktığımızda; sağlık, cinsiyet, eğitim durumu gibi etkenlerin etkili olduğunu gördük.

Ragdoll Kedisi

Ragdoll kedisi yeni tanınan bir kedi ırkı olup 1963 yılında Kaliforniya’da ortaya çıkmıştır. Mavi gözleri, ipek gibi tüyleriyle tanınan kedinin sakin ve uysal bir mizacı bulunur. Büyük kedi ırkları kategorisinde yer alan Ragdoll ırkı bakımları ve beslenmesi doğru yapılması durumunda 12-17 yıl kadar uzun bir ömürleri bulunur.

Angora kedisinin fiziksel özelliklerini andıran Ragdoll kedileri beyaz eldivenli, eldivensiz ve tek renkli olarak 3 gruba ayrılırlar. Tüyleri yavruluk dönemlerinde soluk renkli iken yetişkin oldukları dönemde oldukça parlak ve kalıcı bir renge dönüşür.

Çocuklarla ve herkesle arası oldukça iyi olan ırkın enerjik bir yapısı bulunmaz. Ev içerisinde sürekli sahiplerini takip etmesi en ilginç özelliklerinden olup oldukça sosyal ve zeki kedilerdir.

En Uysal Kedi Cinsleri ve Özellikleri - Resim : 5

Ragdoll Kedisi Yavru Bakımı

Ragdoll kedisi yavru bakımı içinde en çok zorlayan kısım tüy bakımı ve beslenmesidir. Yavaş gelişim göstermelerinden dolayı 4 yaşına kadar beslenmelerine özen gösterilmelidir. En kaliteli kedi maması ve vitamin takviyeleri beslenmelerinde yer almalıdır.

Tüylerinin yoğun olmasından haftada en az iki kere tüylerin taranması gereklidir. Düzenli bir şekilde tarama dışında mutlaka kulak temizlikleri de yaptırılmalı ya da yapılmalıdır. Ragdoll kedilerinin veteriner kontrolleri de diğer tüm kedi ırklarında olduğu gibi düzenli bir şekilde yaptırılması önerilir.

Ragdoll Kedisi Fiyatları

Ragdoll kedisi 2022 fiyatları ve Ragdoll kedisi 2023 fiyatlarına internetten baktığımızda; sağlık durumları, cinsiyeti, yaşı gibi etkenlerin rol oynadığını gördük.

SONRAKİ HABER