Akdeniz ve Kızıldeniz kıyılarında tatil hangi dönemlerde tercih edilebilir?

Yurt dışı tatil turları vizesiz olarak da gerçekleştirilebilir. Bu sayede farklı ülke ve kültürleri yakından tanıyabilir, dilediğinizce dinlenebilirsiniz. Yılın hemen hemen her ayında ziyaret edilebilecek rotalar Akdeniz ve Kızıldeniz olarak gösterilebilir. Sharm El Sheikh’te dalış yapabilir, Kıbrıs’ın kumlu plajlarında doyasıya güneşlenebilirsiniz. Setur’un tatil fırsatlarından yararlanarak unutulmaz anılar biriktirebilirsiniz!

F5HABER F5HABER
Akdeniz ve Kızıldeniz kıyılarında tatil hangi dönemlerde tercih edilebilir?

Akdeniz ve Kızıldeniz kıyıları elverişli iklim koşullarına sahiptir. Bu nedenle yıl boyunca tatil yapmak için uygundur. Tatil yapmak için tercih edeceğiniz dönem tatil beklentinize göre değişkenlik gösterebilir. Akdenizin kıyıları özellikle yaz aylarında ziyaretçi akınına uğrar. Nisan - Ekim ayları arasında güneşin gülümsediği ve denize girilebilecek sıcaklıklar Akdeniz’de hakimiyet sürer. Denize girip güneşlenmek ve plajlarda doyasıya vakit geçirmek istiyorsanız bu aylar arasında Akdeniz’de vizesiz yurt dışı tatiliniz için plan yapabilirsiniz. 


Tıpkı Akdeniz gibi Kızıldeniz kıyıları da turistler tarafından sıkça tercih edilir. Kızıldeniz kıyıları özellikle dalış yapmak isteyenlerin uğrak noktasıdır. Ekim-kasım ve nisan-mayıs aylarında denize girip muhteşem su altı yaşamına tanıklık etmek için oldukça uygundur.

Kış Sezonunda Vizesiz Gidilebilecek Deniz Kıyısı Rotaları
Sezon kış olsa bile vizesiz yurt dışı tatili yapabileceğiniz pek çok nokta bulunur. Bu rotalardan birisi Maldivler olarak öne çıkar. Bir ayı geçmeyen seyahatler için vize gerektirmeyen bu tropikal cennet kışın deniz ve güneşin keyfini doyasıya sürmek isteyenler için idealdir. Doğası ve suyun berraklığıyla görenleri büyüleyen vizesiz yurt dışı deniz tatili için Seyşeller de ön plana çıkar. Seyşeller, beyaz kumlu plajları ve doğal harikalarıyla görenleri büyüler. 

Türkiye’den yola çıkacağınız vizesiz yurt dışı tatilinizi daha yakın ülkelerde gerçekleştirmek istiyorsanız daha birçok seçenek sizi karşılar. Mısır ve Kıbrıs bu ülkelerden ikisi olarak ön plana çıkar.

Kızıldeniz’in Sularına Karşı Tatil Adresi Sharm El Sheikh Turları
Sharm El Sheikh, Mısır’ın güneydoğusunda bulunan popüler bir tatil destinasyonudur. Eğlencenin her türlüsünü tatmak isteyenler için Sharm el sheikh doğru bir tatil tercihi olabilir. Şehrin berrak sulu ve beyaz kumlu plajları yüzme ve güneşlenme deneyiminizi unutulmaz kılar. Bu temiz sularda dalış yapmak ve okyanus hayatını en yakından gözlemlemek mümkündür. Bölgede görülmeye değer tarihi ve doğal güzellikleri de ziyaret edebilirsiniz. Bu mekanlardan birkaçı şunlardır: 

  • Renkli Kanyon 
  • El-Mustafa Cami
  • Sina Dağı
  • Aziz Katerina Manastırı 
  • Ras Muhammed Milli Parkı

Ayrıca kent lüks tatil köyleri ve otellerle doludur. Bu konaklama mekanları genellikle kıyıda yer alır ve sabah benzersiz manzaralara karşı uyanmanızı sağlar. Kış aylarında bile ılıman bir iklime sahip olan Sharm El Sheikh turlarıyla Mısır’ın antik yapılarını da gözlemleyebilirsiniz.

Yeni Yıla Akdeniz Kıyısında Vizesiz Bir Tatil Yapmak İsteyenler için Kıbrıs Rotaları
Kıbrıs tatilinizi vizesiz bir şekilde yapabilirsiniz. Yeni yıla girerken güzel bir tatil yapmak istiyorsanız Kıbrıs sizin için eşsiz bir rota olabilir. Kumlu plajları ile ün kazanan Kıbrıs’ta keşfedilmesi gereken birçok yer bulunur. Tarihi ve kültürel miras açısından oldukça zengin olan bölgede antik kalıntıları, kaleleri ve müzeleri ziyaret edebilirsiniz. Ayrıca Kıbrıs’ın muhteşem doğasını keşfe çıkmak için Trodos Dağları’nda yürüyüş yapabilirsiniz. Gece hayatı denince akla gelen ülkelerden birisi olan Kıbrıs’ta Limasol ve Ayia Napa gibi bölgelerde eğlencenin sınırlarını zorlayabilirsiniz. Birçok konumda farklı hizmetler veren Kıbrıs otellerini inceleyerek rotanızı Akdeniz kıyısına çevirebilirsiniz!

Kızıldeniz ve Akdeniz’in Keyfini Çıkarmak İsteyenler için Erken Rezervasyon Fırsatları Setur’da!
Kızıldeniz ve Akdeniz’in keyfini doyasıya sürmek istiyorsanız Setur’un sunmuş olduğu kampanyaları inceleyebilirsiniz. Yurt dışı tatilleri vizesiz yapabileceğiniz Setur, uçak bilet fiyatları da dahil olmak üzere birçok fırsat sunar. Siz de ‘‘Güzelse, güvense, tatilse Setur!’’ diyorsanız size en uygun rotayı belirleyerek erken rezervasyon fırsatlarından yararlanabilirsiniz!

SONRAKİ HABER