44 yıllık köfteci Nuri Usta köfteye lezzet katan sırrı açıkladı! Köfte asla sönmüyor ve dağılmıyor

Kapalıçarşı'da 44 yıldır köftecilik yapan Nuri Pehlivanoğlu, köftenin asla sönmemesi ve dağılmaması için karbonat eklenmesini önerdi. Ayrıca kuyruk yağının katıldığı köftelerin çok daha lezzetli olduğunu paylaştı

F5HABER F5HABER
44 yıllık köfteci Nuri Usta köfteye lezzet katan sırrı açıkladı! Köfte asla sönmüyor ve dağılmıyor

Bilgin Pro Bilgin Pro

Anne, Akçaabat, Tekirdağ ya da İzmir... Köftenin, Türk mutfağında yeri hep ayrıdır. En sevilen yemeklerin başında hep köfte gelir. Ancak püf noktalarına dikkat edilmediği zaman dağılır ve söner. Köftenin asla sönmemesi ve dağılmaması için karbonat eklemeniz gerekir. Köftenin çok daha leziz olmasını istiyorsanız kuyruk yağını tüm aşçılar ve kasaplar öneriyor.

KÖFTENİN PİŞTİKTEN SONRA YUMUŞACIK OLMASINI SAĞLIYOR

Ensonhaber.com'da paylaşılan bir içeriğe göre, Köfte harcına karbonat atmak iyi köfte yapmanın püf noktalarından bir tanesidir. Karbonat, köftenin pişerken kabarmasını ve piştikten sonra daha yumuşak olmasını sağlar.

44 yıllık köfteci Nuri Usta köfteye lezzet katan sırrı açıkladı! Köfte asla sönmüyor ve dağılmıyor - Resim : 2

KUYRUK YAĞI KÖFTENİN LEZZETİNİ 5'E KATLIYOR

Aydinlik.com.tr'de yer alan habere göre, köftenin harcına bir çorba kaşığı kuyruk yağı eklemek lezzetini 5’e katlıyor. Kuyruk yağlı köfte tarifi için gereken malzemeler şöyle:

Yarım kilo dana kıyma
1 çorba kaşığı kuyruk yağı
1 adet rendelenmiş soğan
2 dilim bayat ekmek içi
1 diş rendelenmiş sarımsak
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber, pul biber ,nane ,kimyon, kekik

KÖFTE HARCININ PÜF NOKTALARI

Yemek.com sitesinin aktardıklarına göre, Köfte tariflerinin lezzetini belirleyen en önemli faktörleri anlatmak ile başlayalım. Kıymanın doğru seçilmesi oldukça önemli. Döş ya da kaburgadan kıyma kullanmak köftenin tadını direkt etkiler. Kasabınızdan köftelik kıymanızı alırken muhakkak 2 kez çekilmiş et almalısınız. Ayrıca rendenin ince tarafıyla soğanı rendelemeli ve mutlaka suyunu süzmelisiniz. Eğer bu aşamayı yapmazsanız soğanın acı suyu köftenizin lezzetini bozar ve kıvamını etkiler.

1 KİLO KÖFTEYE NE KADAR EKMEK KONUR?

Kilogram başına kaç dilim ekmek konulacağı konusunda kesin bir kural yoktur, çünkü bu miktar kişisel tercihlere ve kişilerin doygunluk seviyelerine bağlıdır. Ancak genelde bir kilogram köfte için ortalama 4 ila 6 dilim ekmeğin yeterli olabileceği düşünülebilir. Bu miktar, köftenin içeriğine, ekmeğin cinsine ve kişilerin açlık seviyelerine bağlı olarak değişebilir. Yine de, servis yapmadan önce misafirlerinizin veya kendinizin tercihlerine göre ekmeği ayarlamak en iyisi olacaktır.

TÜRKİYE'DE EN ÇOK TERCİH EDİLEN 7 KÖFTE ÇEŞİDİ

Türkiye'de birçok farklı yöreye özgü köfte çeşidi bulunmaktadır ve her biri bölgesel olarak tercih edilmektedir. Türkiye'de en çok tercih edilen köftelerden bazıları şunlardır:

44 yıllık köfteci Nuri Usta köfteye lezzet katan sırrı açıkladı! Köfte asla sönmüyor ve dağılmıyor - Resim : 3

1. İçli Köfte: İçli köfte, iç harcının ince bulgur, soğan, baharatlar ve bazen de kıyma ile hazırlanıp dış hamur ile kaplanmasıyla yapılır. Farklı yörelerde farklı şekillerde yapılabilir.

2. Adana Kebap: Aslında bir tür köfte olan Adana kebap, dana veya kuzu etinden yapılan baharatlı ve acılı bir köftedir. Döner şeklinde şişe takılarak ızgarada pişirilir.

3. Çiğ Köfte: Çiğ köfte, ince bulgur, isot (özel bir biber çeşidi), baharatlar ve salça ile hazırlanan bir köfte türüdür. Et içermeyen bir versiyonu da bulunmaktadır.

4. İnegöl Köfte: İnegöl köfte, dana ve kuzu etinin özel bir şekilde karıştırılmasıyla hazırlanan ve genellikle köfte ekmek içinde servis edilen bir köfte çeşididir.

5. Tekirdağ Köftesi: Tekirdağ köftesi, dana eti, soğan, baharatlar ve bulgur ile hazırlanan ve genellikle oval şeklinde servis edilen bir köfte türüdür.

6. Islama Köfte: Islama köfte, özellikle Konya yöresine ait bir köfte çeşididir. İnce bulgur, baharatlar ve soğan ile hazırlanan köfteler, yoğurt ve salça karışımıyla servis edilir.

7. Bostan Köfte: Trabzon yöresine özgü olan bostan köfte, dövülmüş et, pirinç, soğan ve baharatlar ile hazırlanan ve genellikle elde yoğrularak yapılan bir köfte türüdür.

Kaynak: Ensonhaber.com, Aydinlik.com.tr, Yemek.com

Derleme: f5haber.com*

Benzer Haberler
Boğaza kaçan balık kılçığından 1 dakikada kurtaran yöntem! Sadece 4 adımı uygulamak yetiyor

Boğaza kaçan balık kılçığından 1 dakikada kurtaran yöntem F5HABER-

Türk kahvesinin gürül gürül gibi köpürmesini sağlıyor! Püf noktası 26 yıllık kahveciden geldi

Türk kahvesinin gürül gürül gibi köpürmesini sağlıyor F5HABER-

SONRAKİ HABER