Vücuttaki iltihabı bitiriyor!

Bakteri ve virüslerin neden olduğu enfeksiyonlar, kimyasal maddeler, vücuda giren cisimler gibi birçok nedenle iltihap oluşabilir. Vücuttaki iltihaplar tedavi edilmezse hastalıklara yol açıyor. Peki vücuttaki iltihabın belirtileri nelerdir? Vücutta iltihap oluştuysa ne yapmak gerekir? İşte vücuttaki tüm iltihabı kurutan besinler…

Vücuttaki iltihabı bitiriyor! - Sayfa 1

Vücudun savunma sistemlerinden biri olan iltihaplanma, kişinin sağlığını önemli derecede etkiler. Yaralanma, hastalık veya enfeksiyon sonrası iyileşmesine yardımcı olan doğal bir süreç olan iltihaplanma uzun sürdüğü zaman ise diyabet, kalp hastalığı, depresyon ve kanser gibi ciddi hastalıkların riskini arttırır..

126
Vücuttaki iltihabı bitiriyor! - Sayfa 2

İLTİHAP SÖKTÜRÜCÜ BİTKİLER NELERDİR?

Vücudun birçok farklı bölgesinde görülebilen bu sağlık sorunu enfeksiyonlara karşı vücudun oluşturduğu bir kalkan olarak da adlandırılabilir. İltihap söktürücü bitkiler günümüzde çoğu uzman tarafından önerilen iltihap kurutucu yöntemler olarak bilinmektedir. İltihap söktürücü bitkiler nelerdir, gelin birlikte göz atalım.

226
Vücuttaki iltihabı bitiriyor! - Sayfa 3

AK SÖĞÜT KABUĞU:

Bu kabukta aspirin ile benzer özellikler taşımaktadır. içerisinde Salisin adlı madde bulunmaktadır. Ayrıca ak söğüt kabuğu ağrı kesici özelliktedir.

İltihap giderici özellikte olan ak söğüt kabuğu aspirine göre etkisi daha uzun seviyededir. Ak söğüt kabuğunun çayı demlenip tüketildiğinde vücutta oluşmuş her türlü iltihabı kurutmaktadır.

326
Vücuttaki iltihabı bitiriyor! - Sayfa 4

FESLEĞEN:

iltihapla savaş verme de ilk sırada yer alan bitkilerden bir tanesi de fesleğendir. Bu bitkiye kendisine has koku ve tat veren bileşen öjenol dur.

Fesleğen iltihap giderici özelliğe sahiptir.

426