Virüs kapmamışsanız bile yoğunluk nedeniyle test kuyruklarında beklerken kapabilirsiniz

Hızlı yayılan Omicron varyantıyla hastanelerdeki yoğunluk ve test kuyruğu uzadıkça uzuyor. Uzmanlar, ilk belirtide 5-6 kişilik ailelerin topluca hastaneye geldiği için bulaşma riskinin arttığına dikkat çekti. Acil Tıp Uzmanı Dr. Nedim Uzun, vatandaşlardan günlük hayatı engellemeyecek burun akıntısı gibi şikayetlerle acil servise gitmemelerini istedi. Uzun, “Virüs kapmamışsanız bile yoğunluk nedeniyle test kuyruklarında beklerken kapabilirsiniz” dedi.

Virüs kapmamışsanız bile yoğunluk nedeniyle test kuyruklarında beklerken kapabilirsiniz - Sayfa 1

Hızlı yayılan Omicron varyantından sonra hastanelerin acil servisleri dolup taşıyor. 

Virüs kapmamışsanız bile yoğunluk nedeniyle test kuyruklarında beklerken kapabilirsiniz - Sayfa 2

Vatandaşların en ufak belirtide Kovid-19 endişesiyle hastaneye başvurduğuna dikkat çeken uzmanlar, bazen 5-6 kişilik ailelerin topluca acil servislere test yaptırmak için geldiğini söylüyor.

Virüs kapmamışsanız bile yoğunluk nedeniyle test kuyruklarında beklerken kapabilirsiniz - Sayfa 3

Covid-19 polikliniklerindeki yoğunluğun, virüs yayılımını artırdığına söyleyen Acil Tıp Uzmanı Dr. Nedim Uzun, “Hafif grip şikayeti olan insanların test yaptırmak veya başka gerekçelerle acil servislere başvurmasını doğru bulmuyoruz. Şikayeti olan kişilerin düzgün şekilde maskesini takarak mesafesini koruması, kendini izole etmesi daha önemli.” dedi.

Virüs kapmamışsanız bile yoğunluk nedeniyle test kuyruklarında beklerken kapabilirsiniz - Sayfa 4

BURNU AKAN TESTE GELİYOR
Uzun, “Bu dönem İnfluenza ve grip salgını oranı da yüksek. Soğuk havalarda kapalı alanlardaki temas arttığı için bu hastalıklar da daha hızlı yayılıyor. Örneğin günlük hayatı doğrudan engellemeyecek burun akıntısı gibi şikayetle insanların acil servislere gelmemesi lazım. Bu müracaat virüsü kapma ihtimalini doğrudan artırıyor.” diye konuştu.