Vekillerin elinden telefon düşmüyor! Çarpıcı araştırmayı Abdulkadir Selvi paylaştı

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, Optimar Araştırma tarafından yapılan anketin sonuçlarını paylaştı. Selvi'nin aktardığı sonuçlara göre AK Parti ve HDP'lilerin önceliği Facebook, MHP'lilerin Instagram, CHP'liler içinse ilk sırada Twitter geliyor.

Vekillerin elinden telefon düşmüyor! Çarpıcı araştırmayı Abdulkadir Selvi paylaştı - Sayfa 1

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, bugünkü köşesinde Optimar’ın en çok kullanılan sosyal medya platformları ile “Hangi parti hangi sosyal medyayı tercih ediyor?” sorusuna yanıt aradığı anket sonuçlarını paylaştı.

Selvi’nin yazısına göre sonuçlar şöyle:

En çok kullanılan sosyal medya platformları hangileri?
En sık kullandığınız sosyal medya aracı hangisi sorusuna ankete katılanların yüzde 30.4’ü Instagram yanıtını verirken, Facebook yüzde 30.1’le ikinci. Twitter’ın ise üçüncü sırada geldi.

115
Vekillerin elinden telefon düşmüyor! Çarpıcı araştırmayı Abdulkadir Selvi paylaştı - Sayfa 2

Twitter’ı takip ediyorum diyenlerin oranı yüzde 19.6 olurken, YouTube kullanıyorum diyenlerin oranı yüzde 11.5 oldu. Bu arada Tiktok’u kullanıyorum diyenler 1.4’e ulaşırken, Clubhouse takip ediyorum diyenlerin oranı ise 0.1’de kaldı.

215
Vekillerin elinden telefon düşmüyor! Çarpıcı araştırmayı Abdulkadir Selvi paylaştı - Sayfa 3

Kadınlar yüzde 30.3’le ilk sırada Instagram’ı kullanıyor
Kadınlar yüzde 30.3’le ilk sırada Instagram’ı kullanırken, onu yüzde 30.1’le Facebook takip etti. Kadınlar yüzde 19.5’le Twitter’ı, 11.4’le YouTube’u tercih ederken, Tiktok kullanımında 1.6’yla erkekleri geçtiler.

315
Vekillerin elinden telefon düşmüyor! Çarpıcı araştırmayı Abdulkadir Selvi paylaştı - Sayfa 4

Erkeklerde de sıralamada Instagram yüzde 30.5’le birinci
Erkeklerde de sıralamada Instagram yüzde 30.5’le birinci gelirken, Facebook yüzde 30.3’le ikinci sırada yer alıyor. Erkekler Twitter’da 19.6’yla kadınları geçerken, YouTube diyen erkeklerin oranı 11.6 oldu. Erkekler, Tiktok’ta 1.3’le kadınların gerisinde kaldı.

415