Yeni bakanla zirve

Konut sektörü Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ile bir araya geldi. Sektör, yeni dönemde yabancıya satılan konuttaki alım şartının düşürülmesini istedi

VATAN VATAN
Yeni bakanla zirve

Gayrimenkul sektörü temsilcileri, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı görevine başlayan Murat Kurum ile Ankara'da bir araya geldi. Konut Geliştiricileri ve Yatırımcıları Derneği (KONUTDER) Başkanı Altan Elmas, Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER) Başkanı Feyzullah Yetgin ve İstanbul İnşaatçılar Derneği (İNDER) Başkanı Nazmi Durbakayım yeni bakanı makamında ziyaret etti.

Yeni yol haritası

Yeni bakanı tebrik etmek amacıyla düzenlenen görüşmede sektörün sorunları konuşuldu, talepler yeni bakana iletildi. İnşaat sektörünün içinden gelen yeni bakanın, sektörün sorunlarını da yakından bilmesi nedeniyle yeni bir yol haritasının çıkarılması ve yeni bakanın sorunlara daha hızlı çözüm bulabileceği öngörülüyor.

300 bin dolara düşsün

Toplantıda kentsel dönüşümü hızlandıracak yasal düzenlemeler, KDV'de ve tapu harcında kalıcı indirim, şirketlerin KDV alacakları için düzenleme, yüksek faize ilişkin çözümler, yabancıya vatandaşlık için konulan 1 milyon dolarlık alım şartının 300 bin dolara inmesi gibi konular gündeme geldi.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında VATAN internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER