1 milyon adayın gözü KPSS kararında

KPSS sorularının bir yayınevinin deneme sınavıyla benzerlik göstermesi üzerine Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Devlet Denetleme Kurulu’na (DDK) inceleme talimatı verdi. Ardından ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün görevden alındı. Skandala ilişkin beş koldan inceleme yürütülürken DDK’nın suç duyurusuyla soruşturma açıldı. Adaylar şimdi sınav ‘iptal olur mu’ diye merakla bekliyor.

HÜRRİYET HÜRRİYET
1 milyon adayın gözü KPSS kararında

PAZAR günü yapılan ve 120 sorunun sorulduğu Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) Lisans Genel Yetenek-Genel Kültür Sınavı ile 80 soruluk Eğitim Bilimleri Sınavı’nın ardından ‘sızıntı’ iddiaları gündeme geldi. İki oturumda yöneltilen 20’nin üzerinde sorunun deneme testlerinde çıkan sorularla benzer olduğu iddia edildi. Sınava katılan bazı adaylar, KPSS’deki sorular ile Yediiklim Yayınevi’nin deneme testlerindeki soruların birebir aynı olduğunu sosyal medyadan paylaştı. Sınavı yapan ÖSYM, iddiaların asılsız olduğunu savundu. Yayınevi yetkilileri ise “Bir iki soru aynı diye algı yapmaya gerek yok. Kesinlikle tesadüf” dedi. Ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan, DDK’ya inceleme talimatı verdi. ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün görevden alındı.

1 milyon adayın gözü KPSS kararında - Resim : 1

DDK SUÇ DUYURUSU YAPTI

DDK yetkilileri dün ÖSYM’ye müfettiş göndererek inceleme başlattı. DDK Başkanı Yunus Arıncı, “Bir sorun görünüyor. KPSS ile ilgili sorunun ne boyutta olduğunu müfettiş arkadaşlarımızın çalışması gösterecek” dedi. Ardından DDK iddialar konusunda Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu. Savcılık soruşturma açtı, Ankara Emniyeti de dün akşam Yediiklim Yayınevi’ne operasyon düzenledi. Ankara’da yayınevine ait 2 adreste arama yapıldı. Soruşturmada savcılığın görevlendireceği bilirkişi heyeti “sızıntı” iddialarına neden olan 2022 KPSS Lisans oturumundaki soru kitapçıklarını inceleyecek. Yayınevinin soru kitapçıkları ile karşılaştıracak. Soruların aynı olduğunun tespiti halinde, sızıntının kaynağı ve sorumlular tespit edilecek.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER