Sağanak, fırtına ve soğuk hava dalgası geliyor! Meteoroloji İstanbul dahil 16 şehir için uyarılarda bulundu

Soğuk ve sağanak havalar geliyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün radar verilerine göre 16 kent için sarı alarm verildi. İstanbul dahil birçok kentte saatler sonra soğuk ve sağanak hava etkisini gösterecek. İşte tüm yurdu bekleyen hava durumu detayları…

VATAN VATAN
Sağanak, fırtına ve soğuk hava dalgası geliyor! Meteoroloji İstanbul dahil 16 şehir için uyarılarda bulundu

Soğuk ve sağanak havalar geliyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün radar verilerine göre 16 kent için sarı alarm verildi. İstanbul dahil birçok kentte saatler sonra soğuk ve sağanak hava etkisini gösterecek. İşte tüm yurdu bekleyen hava durumu detayları…

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemizin batı kesimlerinin çok bulutlu, Marmara'nın batısı ve Ege'nin kıyı kesimlerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin yüksekleri ile Doğu Anadolu’nun yüksek ve dik yamaçlarında çığ tehlikesi devam etmektedir.

16 KENTTE SARI ALARM

Amasya, Çorum, Edirne, Giresun, Kayseri, Kırklareli, Nevşehir, Ordu, Samsun, Sinop, Sivas, Tekirdağ, Tokat, Trabzon, Yozgat, Aksaray

KUVVETLİ RÜZGAR VE FIRTINA BEKLENİYOR

Yapılan son değerlendirmelere göre; yarın Orta ve Doğu Karadeniz'in İç Kesimleri (Amasya, Tokat, Çorum ile Sinop, Samsun, Ordu, Giresun ve Trabzon illerinin iç kesimleri) ile İç Anadolu'nun doğusunda (Sivas, Yozgat, Kayseri'nin doğusu, Aksaray ve Nevşehir) güney yönlerden kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına (50-70 km/saat kısa süreli 80 km/saat) beklendiğinden ulaşımda aksamalar, çatı uçması, soba ve doğalgaz kaynaklı zehirlenmeler gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır. Fırtınanın akşam saatlerinde kesilmesi bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Hava sıcaklıklarının doğu kesimlerde 1-3 derece artması, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmaması, yurt genelinde mevsim normalleri üzerinde seyretmeye devam etmesi bekleniyor.

RÜZGAR: Genellikle güneyli yönlerden, yurdun güneydoğu kesimlerinde kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette; Marmara’nın batısı ve Ege kıyılarında güneybatı; Akdeniz'in iç kesimleri ve İç Anadolu'nun güneyinde güneydoğu yönlerden kuvvetli (40-70 km/saat) esmesi bekleniyor.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI:

Rüzgarın Marmara’nın batısı ve Ege kıyılarında güneybatı; Akdeniz'in iç kesimleri ve İç Anadolu'nun güneyinde güneydoğu yönlerden kuvvetli (40-70 km/saat) esmesi beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

ÇIĞ TEHLİKESİ UYARISI:

Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda yüksek kar örtüsüne sahip eğimli yamaçlarda çığ tehlikesi bulunmaktadır.

MARMARA

Parçalı, yer yer çok bulutlu, batı kesimlerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın batı kesimlerinde güneybatı yönlerden kuvvetli (40-70 km/saat) esmesi bekleniyor.
EDİRNE °C, 27°C Parçalı, yer yer çok bulutlu, yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı
İSTANBUL °C, 24°C Parçalı, yer yer çok bulutlu
KIRKLARELİ °C, 26°C Parçalı, yer yer çok bulutlu, yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı
KOCAELİ °C, 29°C Parçalı ve az bulutlu

EGE

Parçalı, yer yer çok bulutlu, kıyı kesimlerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın kıyı kesimlerinde güneybatı yönlerden kuvvetli (40-70 km/saat) esmesi bekleniyor.
A.KARAHİSAR °C, 24°C Parçalı, yer yer çok bulutlu
DENİZLİ °C, 29°C Parçalı, yer yer çok bulutlu
İZMİR °C, 28°C Parçalı, yer yer çok bulutlu, gece saatlerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı
MANİSA °C, 29°C Parçalı, yer yer çok bulutlu

AKDENİZ

Parçalı ve az bulutlu, batı kesimlerinin zamanla çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.
ADANA °C, 32°C Az bulutlu
ANTALYA °C, 25°C Parçalı, batı çevreleri yer yer çok bulutlu
HATAY °C, 30°C Parçalı ve az bulutlu
MERSİN °C, 29°C Az bulutlu

İÇ ANADOLU

Parçalı ve az bulutlu, akşam saatlerinde kuzeybatı kesimlerinin çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.
ANKARA °C, 28°C Parçalı ve az bulutlu, kuzeybatı kesimleri yer yer çok bulutlu
ÇANKIRI °C, 30°C Parçalı ve az bulutlu
ESKİŞEHİR °C, 26°C Parçalı, yer yer çok bulutlu
KONYA °C, 24°C Parçalı ve az bulutlu

BATI KARADENİZ

Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.
BOLU °C, 28°C Parçalı ve az bulutlu
DÜZCE °C, 31°C Parçalı ve az bulutlu
SİNOP °C, 23°C Parçalı ve az bulutlu
ZONGULDAK °C, 24°C Parçalı ve az bulutlu

ORTA ve DOĞU KARADENİZ

Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinin yükseklerinde çığ tehlikesi bulunmaktadır.
AMASYA °C, 32°C Parçalı ve az bulutlu
SAMSUN °C, 30°C Parçalı ve az bulutlu
TOKAT °C, 31°C Parçalı ve az bulutlu
TRABZON °C, 25°C Parçalı ve az bulutlu

DOĞU ANADOLU

Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bölgenin yüksek kar örtüsüne sahip eğimli yamaçlarında çığ tehlikesi bulunmaktadır.
ERZURUM °C, 22°C Parçalı ve az bulutlu
KARS °C, 22°C Parçalı ve az bulutlu
MALATYA °C, 26°C Parçalı ve az bulutlu
VAN °C, 17°C Parçalı ve az bulutlu

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.
DİYARBAKIR °C, 27°C Az bulutlu ve açık
GAZİANTEP °C, 28°C Az bulutlu ve açık
SİİRT °C, 26°C Az bulutlu ve açık
ŞANLIURFA °C, 29°C Az bulutlu ve açık

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında VATAN internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER