Kasko fiyatlarında ibre tersine döndü! Arabası olanlar dikkat! İşte fırsat tarihi

Arabası olan milyonlarca vatandaşı ilgilendiren detaylar ortaya çıktı. Son iki yılda yüzde 280’lere varan fiyat artışlarının yaşandığı kaskoda, ibre tersine döndü. İşte kasko fiyatları ile ilgili tüm merak edilenler...

Kasko fiyatlarında ibre tersine döndü! Arabası olanlar dikkat! İşte fırsat tarihi - Sayfa 1

2021 yılından bu yana agresif bir şekilde yükseliş gösteren kasko fiyatları 2022 yılı Şubat ayı itibarıyla düşüşe geçti. Özellikle son dönemde kasko fiyatlarındaki yüksek artıştan ötürü sürücüler kasko poliçesi yaptırmak istemiyordu. Son 2 ayda kasko fiyatlarında artış durdu, fiyatlar eksiye dönmeye başladı.
 

Kasko fiyatlarında ibre tersine döndü! Arabası olanlar dikkat! İşte fırsat tarihi - Sayfa 2

Peki kasko fiyatları yeniden yükselir mi? Şu an kasko yaptırmak için son fırsat mı? Hususi bir otomobil için ortalama kasko fiyatları ne kadar oldu? Konuyla ilgili merak edilenleri Tüketici Konfederasyonu Sigorta Komisyonu Başkanı (TÜKONFED) Turusan Bağcı, milliyet.com.tr’ye açıkladı. Bağcı konuşmasında şu ifadeleri kullandı:
 

Kasko fiyatlarında ibre tersine döndü! Arabası olanlar dikkat! İşte fırsat tarihi - Sayfa 3

“2022 yılından itibaren enflasyon, döviz kuru araç fiyatlarındaki artış parça ve onarım maliyetlerindeki artış nedeniyle kasko fiyatları çok hızlı artmıştı. Son 2 yılda %280'lere varan fiyat artışlarının yaşandığı kaskoda ibre tersine döndü.
 

Kasko fiyatlarında ibre tersine döndü! Arabası olanlar dikkat! İşte fırsat tarihi - Sayfa 4

‘YÜKSEK KASKO FİYATI NEDENİYLE İPTAL ETTİLER’ 
2021-2022 yıllarında 5.000 lira olan kasko fiyatları 20.000 lira kadar çıkmıştı. Yaklaşık kasko yaptıran sürücülerin %15'ine yakını artan kasko fiyatları nedeniyle kasko yaptırmaktan vazgeçmişti.