EURO 2024 öncesi A Milli Takım uyarısı: Dev turnuva hüsran olabilir

EURO 2024 öncesi iki hazırlık maçına çıkan A Milli Takımımız iyi bir sınav veremedi. A Milli Takımımız Macaristan maçından sonra Avusturya karşısında şok bir yenilgi almış ve sahadan 6-1'lik mağlubiyetle ayrılmıştı. Fanatik yazarları Cem Dizdar, Serkan Akcan ve Erman Özgür de EURO 2024 öncesinde A Milli Futbol Takımı’nın röntgenini çekti.

VATAN VATAN
EURO 2024 öncesi A Milli Takım uyarısı: Dev turnuva hüsran olabilir

EURO 2024 öncesi iki hazırlık maçına çıkan A Milli Takımımız iyi bir sınav veremedi. A Milli Takımımız Macaristan maçından sonra Avusturya karşısında şok bir yenilgi almış ve sahadan 6-1'lik mağlubiyetle ayrılmıştı. Fanatik yazarları Cem Dizdar, Serkan Akcan ve Erman Özgür de EURO 2024 öncesinde A Milli Futbol Takımı’nın röntgenini çekti.

İKİ MAÇI DA KAYBETTİK

A Milli Takımımız, EURO 24 hazırlıklarına başladı. İlk maçında Macaristan'a 1-0 kaybeden Ay-Yıldızlılar ikinci sınavında Avusturya'ya mağlup oldu.

DEV TURNUVA ÖNCESİ SORDUK

90 dakika sonunda tabelada yazan '6-1'lik skor ise can sıktı. Biz de yazın Almanya'da düzenlenecek dev turnuva öncesi A Milli Takımımız'ın durumunu Fanatik yazarlarına sorduk. İşte Cem Dizdar, Serkan Akcan ve Erman Özgür'ün yorumları...

DEV TURNUVA ÖNCESİ SORDUK

90 dakika sonunda tabelada yazan '6-1'lik skor ise can sıktı. Biz de yazın Almanya'da düzenlenecek dev turnuva öncesi A Milli Takımımız'ın durumunu yazarlarımıza sorduk. İşte Cem Dizdar, Serkan Akcan ve Erman Özgür'ün yorumları...

'OYUN BİLGİSİ ÖĞRENİMİNE ABANMAK GEREK'

"Bu takım gelecekte yeni katılacaklarla birlikte önümüzdeki 10 yıllık süreçte önemli mesafeler katedecektir. Yapılması gereken; örneğin, Çalhanoğlu benzeri oyuncuların pozisyonlarını gelecekte destekleyecek oyuncu yetiştirmeye ağırlık vermek. Oyun bilgisi öğrenimine abanmak!"

'ADINDAN SÖZ ETTİRİR'

"Ben şampiyonada bu genç takımın son hazırlık maçının temposuna ulaşması durumunda adından çokça söz ettirip birçok oyuncusunu Avrupa piyasasına süreceğini öngörüyorum. Ancak bunun için memleket içinde ‘Birlik’ değil ama ‘Dirlik’ şart! Teknik adamın, futbolcunun ya da takımın önüne geçmeye çalışan akıldanelere fırsat vermemek de ilerleme için bir diğer yol!"

SERKAN AKCAN: ÇÖZÜM İÇİN DEĞİŞİKLİKLER LAZIM

"A Milli Takımımız’ın EURO 2024 öncesi iki sınavı birbirinden siyahla beyaz kadar ayrı değerlendirilmeli. Macaristan maçında elle tutulur donelere sahiptik ve bunun üzerine gidip gelişebilirdik. Santrforsuz oyun denemelerinde Semih’in rolünün belirginleşmesini sağlamayı konuşabilir, sol beke Ferdi geldiğinde Kenan Yıldız’ı ceza sahasına daha çok sokma gibi futbol üzerine kafa yorabilirdik."

'TEK SORUNUMUZ GOL MÜ? HAYIR'

"Ama Avusturya maçı bir hazırlıktan öte hezimete dönüştü. Montella’nın, Cenk Özkaçar’ı sol bek kullanma ısrarı ve Kenan’ı santrfora çekme çabasını bile konuşamaz duruma geldik. Çünkü Avusturya karşısında gerçek bir hezimet provası yaptık. Montella’nın dediği gibi tek sorunumuz gol mü? Elbette hayır."

'EURO 24 İÇİN ÖNCELİKLİ ÇÖZÜM...'

"Öncelikli sorunumuz; oyunun geriden kurulumu, Hakan Çalhanoğlu’nun regista rolündeki yardımcısının kim olacağı, sonrasında santrforsuz oyunda forvetlerin bitiricilik meziyetleri. Semih Kılıçsoy’u acilen A Milli Takım kadrosuna dahil etme, kalede Mert Günok’a gitme, stoper tandemi için Çağlar ile Abdülkerim’i ilk sıraya yazma, Cenk Özkaçar’ı sol bek rotasyonundan çıkarma EURO 2024 için en öncelikli çözüm yolları olarak görünüyor."

ERMAN ÖZGÜR: DOĞRU SEÇİMLER YAPILMAZSA HÜSRAN OLABİLİR

"Montella için her ne kadar Avusturya maçı tabelası can yakıcı olsa da kadronun şekillenmesi adına önemli bir geceydi. Uzun süredir milli takım performansı düşük ya da kendi takımında türlü sebeplerden oynamamış oyuncuların bir kadroda olduğunda yeteneğin anlamını yitirdiği, fiziksel gücün ve dayanıklılığın öne çıktığına Montella da biz de şahit olduk."

'KENDİLERİNİ BELLİ ETTİLER!'

"Buna bir de milli takıma geldiğinde ekstra motivasyona sahip olmayanları da eklersek sanırım alınacaklardan önemlisi Avrupa Şampiyonası’na alınmaması gerekenler daha çok kendini belli etti. Kısacası kendini milli takım için hazırlamayan, formsuz, isteksiz gözüken oyuncularla bir yere varmak mümkün değil. Montella bu konuda doğru seçimleri yapamazsa potansiyeli çok yüksek milli takım yine büyük bir hayal kırıklığı yaşayabilir."

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında VATAN internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER