Binance CEO’su Richard Teng'den dikkat çeken açıklama: Bitcoin'de Türk yatırımcılar artıyor!

Dünyanın en büyük borsalarından Binance’in CEO’su Richard Teng, “Kripto varlıkların günlük hayattaki yaygınlığı Türkiye’nin kripto için gelişen bir merkez olarak yerini güçlendiriyor. Türkiye’nin kriptoya en çok yatırım yapan ülkeler arasında yer almasının önemli bir nedeni, kripto ve blok zinciri teknolojisine yoğun ilgi gösteren genç nüfus. Türk yatırımcıların yaklaşık yüzde 40’ının kriptoya yatırım yapmalarının birincil nedeni de yüksek getiri olarak öne çıkıyor” dedi.

VATAN VATAN
Binance CEO’su Richard Teng'den dikkat çeken açıklama: Bitcoin'de Türk yatırımcılar artıyor!

Dünyanın en büyük borsalarından Binance’in CEO’su Richard Teng, “Kripto varlıkların günlük hayattaki yaygınlığı Türkiye’nin kripto için gelişen bir merkez olarak yerini güçlendiriyor. Türkiye’nin kriptoya en çok yatırım yapan ülkeler arasında yer almasının önemli bir nedeni, kripto ve blok zinciri teknolojisine yoğun ilgi gösteren genç nüfus. Türk yatırımcıların yaklaşık yüzde 40’ının kriptoya yatırım yapmalarının birincil nedeni de yüksek getiri olarak öne çıkıyor” dedi.

İnişleri ve çıkışları ile gündemden düşmeyen, küresel finans piyasalarının her daim radarında olan bir alan kripto paralar. Çöküş dönemlerinde yatırımcısına ‘hayatı sorgulatırken’ kimi zaman da dolandırıcılar için adeta at koşturulan bir piste dönüşebiliyor. Ancak tüm bunların ötesinde kullanıcıların ilgisi, atılan adımlar ve muhtemel regülasyonlarla yakın geleceğin finans dünyasında önemli bir yer edinecek kripto paralar.

‘DAHA ÇOK YOLU VAR’

Bu alanda küresel piyasaların önde gelen platformlarından olan Binance’in CEO’su Richard Teng, Hürriyet’e hem Türkiye hem de uluslararası piyasalara ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Genel olarak kripto paralarda olumlu trendler yaşandığını söyleyen Richard Teng, “2023 itibarıyla, küresel kripto varlık piyasası dünya çapında 420 milyondan fazla kullanıcıyı kendine çekti. Binance ise 181 milyondan fazla kullanıcıya sahip. Kripto varlıkların günlük hayatımızdaki yerinin artışına rağmen, küresel piyasa penetrasyon oranı sadece yüzde 4.2 olduğundan, sektörde hala önemli bir büyüme potansiyeli söz konusu” dedi.

4’ÜNCÜ BÜYÜK PAZAR

Asya-Pasifik, Latin Amerika ve Türkiye gibi bölgelerin kripto varlık benimsemesinde öncü olduğunu anlatan Richard Teng, “Türkiye, etkileyici benimseme oranıyla öne çıkıyor. Son üç yılda, Türkiye’deki kripto benimseme oranı yüzde 16’dan yüzde 40’a çıkarak iki kattan fazla arttı. Dahası, Chainalysis’in verilerine göre Türkiye, tahmini işlem hacmi açısından küresel olarak dördüncü en büyük kripto pazarı olarak yer alıyor. Ülkenize geldiğimizde de bu dinamizmi sahada görüyoruz. Kripto varlıkların günlük hayattaki yaygınlığı Türkiye’nin kripto için gelişen bir merkez olarak yerini güçlendiriyor” diye konuştu.

YÜKSEK GETİRİ BEKLENTİSİ

Türkiye’nin küresel kripto trendlerinin şekillendiği bir market konumunu aldığını vurgulayan Richard Teng, “Türkiye’nin kriptoya en çok yatırım yapan ülkeler arasında yer almasının önemli bir nedeni, kripto ve altında yatan blok zinciri teknolojisine yoğun ilgi gösteren genç nüfus... Anketlerimize göre, Türk yatırımcıların yaklaşık yüzde 40’ının kriptoya yatırım yapmalarının birincil nedeninin, sadece finansal getirilerin ötesinde, yüksek bir potansiyel vaat eden blokzinciri teknolojisi olduğunu ortaya koydu. Türk kullanıcıların yeni teknolojilere açık oluşu, ülkedeki canlı kripto topluluğunu teşvik ederek, yüksek düzeyde benimsemeyi, dinamik yatırım ortamını ve startup ekosistemini de besliyor” ifadelerini kullandı.

ABD’DE ZHAO İÇİN 3 YIL HAPİS CEZASI İSTENDİ

ABD’de, dünyanın en büyük kripto para borsası Binance’in kurucusu ve eski CEO’su Changpeng Zhao’nun kara para akladığını itiraf etmesinin ardından savcılık üç yıl hapis cezası isteminde bulundu.

ABD yasaları 18 aya kadar hapis cezası alabileceğini öngörüyor. Savcılık ise kasıtlı ihlaller nedeniyle iki katı hapis cezası talebinde bulunuyor. Zhao, kasımda kara para aklamayı önleme gerekliliklerine uymadığını itiraf etmiş ve istifa etmişti.

‘KRİPTO FİYATLARININ ARTACAĞINA İNANIYOR’

Türk kullanıcıların yeniliklere karşı oldukça açık olduğunun altını çizen Binance CEO’su Richard Teng, “Türk kullanıcıların, yaklaşık dörtte üçü önümüzdeki beş yıl içinde kripto fiyatlarının artacağına inanıyor. Bunun yanı sıra, Türk kripto kullanıcıları oldukça pratikler ve yeni teknolojiler konusunda meraklılar.

Türk kullanıcılarımıza yaptığımız ankette, portföy takibinin kolaylığı ve blokzinciri teknolojisine duyulan ilgi, potansiyel kazançların ardından Türk bireylerin kriptoya çekilmesinin en önemli iki nedeni olarak yer aldı” dedi.

‘TÜRKİYE’DEKİ ÖNCELİĞİMİZ MEVZUATLARA UYUM’

-Enflasyon ile kripto varlıklara olan ilgi arasındaki bağlantının ‘servetini koruma ihtiyacından’ kaynaklandığını belirten Binance CEO’su Richard Teng, “Enflasyon, paranın satın alma gücünü zamanla düşürdüğünden, insanlar da genellikle zaman içinde değerini koruyan varlıklara yatırım yaparak kendilerini koruyor” dedi.

Küresel ölçüde atılan düzenleme adımlarının sektöre olan güveni arttırdığını söyleyen Richard Teng, “Türkiye’deki kripto düzenlemeleriyle birlikte, piyasadaki tüm oyuncular için açık kurallar sağlayan kapsamlı bir lisanslama rejimi uygulanacak. Kripto piyasasını etkin bir şekilde düzenlemek ve küresel bir örnek oluşturmak için bu düzenlemelerin uygulanmasını kuvvetle destekliyoruz.

Uygulamaya yaklaşırken, şu anda Türkiye’deki birincil odağımız gelecek mezvuatlara tam uyumu sağlamaktır” diye konuştu.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında VATAN internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER