Beşiktaş galibiyet hasretine MKE Ankaragücü karşısında son verdi! 2-0

Süper Lig’in 33’üncü haftasında Beşiktaş sahasında MKE Ankaragücü’nü 2-0 mağlup etti. Siyah-beyazlı ekibe galibiyeti getiren golleri 18’inci dakikada Muçi ve 67’nci dakikada Muleka kaydetti.

VATAN VATAN
Beşiktaş galibiyet hasretine MKE Ankaragücü karşısında son verdi! 2-0

Süper Lig’in 33’üncü haftasında Beşiktaş sahasında MKE Ankaragücü’nü 2-0 mağlup etti. Siyah-beyazlı ekibe galibiyeti getiren golleri 18’inci dakikada Muçi ve 67’nci dakikada Muleka kaydetti.

10’uncu dakikada Muçi’nin pasıyla sol çaprazdan ceza sahasına giren Rashica’nın sol ayağıyla yaptığı vuruşta top uzak direk dibinden auta gitti.

13’üncü dakikada sol kanattan gelişen Beşiktaş atağında Rashica ortasını yaptı. Kazımcan’ın ters kafasında top yan direkten kornere çıktı.

18’inci dakikada Beşiktaş öne geçti. Sol kanatta topla buluşan Rashica, pasını ceza sahası dışındaki Gedson’a verdi. Gedson bekletmeden yay üstündeki Muçi’yi gördü. Bu oyuncunun sol ayağıyla bekletmeden yaptığı vuruşta top ağlara gitti: 1-0.

22’nci dakikada ceza sahası dışında topla buluşan Gedson’un uzak mesafeden vuruşunda kaleci Bahadır topu kornere tokatladı.

39’uncu dakikada sağ kanattan gelişen Ankaragücü atağında Morutan ortasını yaptı. Emrecan Terzi’nin ayak koyduğu top uzak direğe çarparak oyun alanına geri döndü. Seken topta Efkan’ın kafa vuruşunda Svensson meşin yuvarlağı çizgiden çıkarttı.

Mücadelenin ilk yarısı Beşiktaş’ın 1-0’lık üstünlüğüyle sona erdi.

57’nci dakikada Beşiktaş ceza sahası dışı sağ çaprazından serbest vuruş kazandı. Ghezzal’ın vuruşunda top üst direkten oyun alanına geri döndü.

67’nci dakikada Beşiktaş farkı 2’ye çıkarttı. Sol kanattan kazanılan kornerde Rashica ortasını yaptı. Ön direğe hareketlenen Muleka’nın kafa vuruşunda uzak direğe de çarpan top ağlarla buluştu: 2-0.

Karşılaşmada başka gol olmadı ve Beşiktaş sahasında MKE Ankaragücü’nü 2-0 mağlup etti.

SVENSSON CEZALI DURUMA DÜŞTÜ

Siyah-beyazlı ekipte Norveçli sağ bek oyuncusu Jonas Svensson gördüğü sarı kartla Fenerbahçe derbisinde cezalı duruma düştü.
Beşiktaş’ta Ankaragücü maçına sarı kart sınırında çıkan Svensson, mücadelenin 31’inci dakikasında rakibine yaptığı faulün ardından sarı kart gördü. Tecrübeli sağ bek bu sezon 4’üncü sarı kartını görerek cezalı duruma düştü. Svensson, Süper Lig’in 34’üncü haftasında deplasmanda oynanacak Fenerbahçe derbisinde takımını yalnız bırakacak.

EMRECAN TERZİ DEVAM EDEMEDİ

Siyah-beyazlı ekipte Umut Meraş’ın yerine son anda kadroya dahil edilen ve sakatlık riskine rağmen sol bekte görev alabilecek diğer oyuncuların da sakat olması nedeniyle ilk 11’de görev alan Serkan Emrecan Terzi mücadeleye devam edemedi. Karşılaşmanın ilk yarısının son anlarında sakatlanan genç sol bek, 44’üncü dakikada yerini Tayyip Talha Sanuç’a bıraktı.

Süper Lig’in 33’üncü haftasında Beşiktaş sahasında MKE Ankaragücü’nü 2-0 mağlup etti. Karşılaşmanın ardından Beşiktaş Teknik Sorumlusu Serdar Topraktepe ve MKE Ankaragücü Yardımcı Antrenörü Halil Cihan Ünal basın toplantısında mücadeleyi değerlendirdi.

Fernando Santos’a teşekkür ederek konuşmasına başlayan Serdar Topraktepe, “Ankaragücü oyun oynamak istedi, geri çekilmedi. Mücadelesi iyi geçti. Ankaragücü, yarı alanında çok pas yapan bir takım. Ön tarafta baskı yaparak bunu kırmak istedik. Zaman zaman iyi baskı yaptık, zaman zaman da olmadı. Baskıyla golü bulduk. Golden sonra doğru geçiş oyunlarını oynadık. Bugün takım birlikteliğin sahaya yansıttığımızı düşünüyorum. 5 maçtan sonra onlar en çok üzülen taraf. Beşiktaş formasına layık olmaya çalışan arkadaşlarımız. Kupa maçımız daha da zor olacak. Oraya iyi şekilde hazırlanıp gitmek istiyoruz” şeklinde konuştu.

“CAMİANIN BUNA İHTİYACI VARDI”

Karşılaşma öncesinde futbolcularla konuştuğunu belirten Topraktepe, “Bütün futbolcu arkadaşlarımızla bir karar aldık. Psikolojik olarak taraftarın ve camianın buna ihtiyacı vardı. Beşiktaş forması çok büyüktür, onlar da formayı hak ettikleri için giyiyorlardır. Bugün formanın hakkını verdiklerine inanıyorum. Birlik beraberlik istedik. Onlar da cevap verdi” diye konuştu.

“HİZMET ETMEK İÇİN BURADAYIZ”

Beşiktaş forması giydiği ilk gündeki heyecanını bugün de yaşadığını ifade eden Serdar Topraktepe, “Ben 18, 19 yaşında Beşiktaş forması giydiğim ilk günü hiç unutmam. Adana Demirspor maçı. O günkü duyguları bugün de yaşadım. Görev nerede verilirse orada çalışırız. Hizmet etmek için buradayız. Camianın içinden biriyim. Uzun yıllar Beşiktaş’a hizmet edeceğiz hedefim bu” dedi.

“LİG MAÇINDAN DAHA ZOR OLACAK”

Camianın kupaya odaklandığını söyleyen Topraktepe, şöyle konuştu:
“Kupa maçı bizim camianın odaklandığı bir durum. Lig maçından daha zor olacak. İlk hedefimiz ona hazırlanmak. Analizi yapacağız. En iyi durumda maça çıkacağız.”

“MULEKA ÖNDE TOPU TUTMAMIZI SAĞLADI”

Muleka’nın santrfor oynamasıyla ilgili gelen bir soruya Topraktepe şöyle cevap verdi:
“Muleka santrfor olarak topu tutmamızı sağladı. Muçi’yi de biraz daha önde oynattık. Muleka’yı tercih etmemizdeki neden öndeki baskıydı. Bunu Aboubakar ve Cenk ile de yapabiliriz. Bugün Muleka’yı tercih ettik.”

“MAÇTAN ÖNCE BİR OLAY YAŞADIK"

Demir Ege’nin daha çok süre alacağını belirten Serdar Topraktepe, “Demir Ege ile 6, 7 yıldır çalışıyoruz. Tanıdığım bir oyuncu. Yavaş yavaş bu takımda süre alacağını, daha fazla oynayacağını hep beraber göreceğiz. Fiziksel durumunu da değerlendireceğiz. Maçtan önce bir olay yaşadık. Saat 2 gibi Umut kadrodaydı. Emrecan’ın sakatlığı vardı. Umut’un eşinin doğum süreci başladığı için izin vermek durumunda kaldık. Geri dönüp oynamak istiyordu. Süreç biraz uzadı. Beşiktaş ailesine yeni bir üye sağlıkla gelir. Emrecan bana geldi, ağrılarım var ama oynamak istiyorum dedi. Onu da öyle oynattık. Hem Emrecan’a hem de Umut’a teşekkür ediyorum” dedi.

"GEÇMİŞ İLE ALAKALI BİR ŞEY SÖYLEMEYE GEREK YOK"

Şenol Güneş ile yolların ayrılmasının ardından takımın başına kendisi gelse şu andaki durumun farklı olup olmayacağıyla ilgili gelen soru üzerine Topraktepe şöyle konuştu:
“Rıza hocam benim büyüğüm. Hem hocalığımı hem kaptanlığımı yaptı. Her şeyi Rıza hocadan öğrenmişizdir. Onlar bizim sembolümüzdür. Onlar benim fikir aldığımı ağabeylerim. Önümüzdeki maçlara bakacağız. Geçmiş ile alakalı bir şey söylemeye gerek yok.”

MKE ANKARAGÜCÜ YARDIMCI ANTRENÖRÜ ÜNAL: OYUNU KAZANDIK ANCAK SKORU ALAMADIK

Maçın başında planlarının tuttuğunu ancak pozisyonları sonuçlandıramadıklarını belirten MKE Ankaragücü Yardımcı Antrenörü Halil Cihan Ünal, “Geliştirmeye çalıştığımız bir oyunumuz var. Bu maçta da bu oyuna hakim olacağımızı söylemiştik. Planlarımız tuttu ancak sonuçlandıramadığınız zaman böyle olabiliyor. Mağlup olduk. Rakibimizle kupada karşı karşıya geleceğiz. Gerekli dersleri alıp, analizlerimizi yapacağız. Kupada rakibimizle mücadele edip finale çıkmak istiyoruz. Biz Beşiktaş’a önde baskı yaptık. Gollerin bir tanesini geçişten, diğerini duran toptan yedik. Planlarımızın yüzde 70, 80’i tuttu. Oyunu kazandık ancak skoru alamadık” ifadelerini kullandı.

STAT: Tüpraş
HAKEMLER: Bahattin Şimşek, Esat Sancaktar, Yusuf Bozdoğan
BEŞİKTAŞ: Ersin Destanoğlu - Svensson, Necip Uysal, Worrall, Serkan Emrecan Terzi (Dk. 44 Tayyip Talha Sanuç), Al-Musrati, Gedson (Dk. 90+1 Demir Ege Tıknaz), Ghezzal (Dk. 76 Chamberlain), Muçi, Rashica (Dk. 76 Aboubakar), Muleka (Dk. 90+1 Mustafa Hekimoğlu)
MKE ANKARAGÜCÜ: Bahadır Güngördü - Kitsiou, Uros, Mujakic, Kazımcan Karataş, Ali Kaan Güneren (Dk. 58 Pedrinho), Tolga Ciğerci, Efkan Bekiroğlu (Dk. 76 Saponara), Morutan (Dk. 76 Chatzigiovannis), Bassogog (Dk. 90+1 Flips), Ali Sowe (Dk. 90+1 Macheda)
GOLLER: Dk. 18 Muçi, Dk. 67 Muleka (Beşiktaş)
SARI KARTLAR: Svensson, Tayyip Talha Sanuç (Beşiktaş) - Mujakic, Kitsiou (MKE Ankaragücü)

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında VATAN internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER