Emekli aylıklarına ve memur maaşlarına zam!

Yılın 4. verisi olan Nisan enflasyonu yarın açıklanacak. Akabinde ise Mayıs ve Haziran enflasyon rakamları beklenecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Bakan Işıkhan'ın açıklamaları yakından takip edilirken memur ve emekli zammı son enflasyona göre hesaplandı. Memur maaş zammı 2024 hesaplama tablosu 6 aylık enflasyon farkı ve toplu sözleşme zammı ile son şeklini alacak. Peki, en düşük memur maaşı ne kadar olacak?

Emekli aylıklarına ve memur maaşlarına zam! - Sayfa 1

Meslek meslek memur zammı 2024 Temmuz hesapları masadaki yerini aldı. Son enflasyon oranı ile maaş tablosundaki rakamlar güncellendi. Net rakamlar için ise Nisan, Mayıs ve Haziran verileri bekleniyor. Enflasyon rakamları yanı sıra beklenti anketleri de memur maaşı hesaplama işlemlerinde etkili oluyor. Memur maaş zammı çalışmaları Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı bünyesinde yürütülüyor. Kamu çalışanları ise 6 aylık enflasyon farkı ve toplu sözleşme zammı ile belirlenecek yeni aylıklar için arama motorlarına yönelmiş durumda. Peki, en düşük memur maaşı ne kadar olacak, kaç TL, ne zaman açıklanacak? İşte, Temmuz zammı 2024 maaş tablosu…
 

121
Emekli aylıklarına ve memur maaşlarına zam! - Sayfa 2

MEMUR MAAŞLARI YILDA İKİ KEZ ARTIYOR 
Memurlar, her yıl Ocak ve Temmuz aylarında zam alıyor. Memur maaşları enflasyon farkı yanı sıra toplu sözleşme zammı ile de artış yaşıyor.

221
Emekli aylıklarına ve memur maaşlarına zam! - Sayfa 3

Ocak döneminde yüzde 37,57 olan 6 aylık enflasyon rakamları sonrası memur enflasyon farkı yüzde 29,78 oldu. Bu rakama yüzde 15'lik toplu sözleşme ilave edildi. Memur zammı yüzde 49,25 olarak belirlendi. Böylece en düşük memur maaşı da 32.860 TL'ye yükseldi.

321
Emekli aylıklarına ve memur maaşlarına zam! - Sayfa 4

6 milyonu aşkın memurun maaşı Temmuz zammı ile yeniden belirlenecek. Bu kapsamda gözler yılın 2. zammına çevrilmiş durumda.

421