Valizini toplayan emekliler bu 5 ile göç ediyor. Akın akın göçün nedeni ortaya çıktı

İstanbul, göç alan değil göç veren bir kent haline geldi. Hayat pahalılığı ve deprem korkusu emeklileri zorluyor. Onlar da soluğu şartları daha iyi olan illere gitmekte buluyor. İşte emeklilerin en çok tercih ettiği 5 il. Buralara akın akın göç ediyorlar desek yanlış olmaz.

Valizini toplayan emekliler bu 5 ile göç ediyor. Akın akın göçün nedeni ortaya çıktı - Sayfa 1

İstanbul, tarihi, kültürü ve birçok olanağıyla çoğu kişinin hayalini süsleyen bir şehir. Ancak son yıllarda nüfusunun 20 milyona yaklaşmasıyla ve emekliler için ekonomik anlamda zorluk çıkarmasıyla göç veren bir kent haline büründü. Bu sebeplere bir de deprem korkusu eklenince.. Valizini toplayan emekliler İstanbul'u terk etmeye başladı. Nereye mi? Antalya, Muğla, Aydın, İzmir ve Bursa'ya. Unutmadan bir de Konya'ya... Bunun nedeni farklı.

113
Valizini toplayan emekliler bu 5 ile göç ediyor. Akın akın göçün nedeni ortaya çıktı - Sayfa 2

Takvim.com.tr'de paylaşılan bir içeriğe göre, emeklilik hakkı elde eden vatandaşlarımız en çok Antalya, Muğla, Aydın, İzmir ve Bursa'ya taşınıyor. Hepsinin de birbirinden farklı nedenleri var. Konya'nın ise çok çok farklı bir sebebi.

213
Valizini toplayan emekliler bu 5 ile göç ediyor. Akın akın göçün nedeni ortaya çıktı - Sayfa 3

1. ANTALYA

Antalya, Türkiye'nin güneybatısında, Akdeniz kıyısında bulunan bir şehirdir. Tarihi ve doğal güzellikleriyle ünlü olan Antalya, turizm açısından önemli bir destinasyondur. İklimi genellikle Akdeniz iklimi etkisi altında olup, yazları sıcak ve kuru, kışları ise ılıman geçer.

313
Valizini toplayan emekliler bu 5 ile göç ediyor. Akın akın göçün nedeni ortaya çıktı - Sayfa 4

Antalya, tarihi zenginlikleriyle dikkat çeker. Antik çağda "Pamphylia" olarak bilinen bölgede kurulan Antalya, tarih boyunca birçok medeniyetin etkisi altına girmiştir. Şehirdeki tarihi kalıntılar arasında Hadrian Kapısı, Yivli Minare, Antalya Müzesi ve Aspendos Antik Tiyatrosu gibi önemli yapılar bulunmaktadır.

413