Uzmanlardan Omicron uyarısı: 'Yeni varyant kaçınılmaz'

Dünya genelinde Omicron varyantı hızla yayılıyor. Uzmanlar, Covid-19'un yayılmaya devam ettiği sürece mutasyona uğrayacağı konusunda uyardı.

Uzmanlardan Omicron uyarısı: 'Yeni varyant kaçınılmaz' - Sayfa 1

ABD merkezli haber ajansı Associated Press, bilim insanları ve uzmanlarla görüşecek koronavirüsün seyrini takip etmeye çalıştı.

Uzmanlardan Omicron uyarısı: 'Yeni varyant kaçınılmaz' - Sayfa 2

Uzmanlar, dünya genelinde 5.5 milyondan fazla insanın ölümüne sebep olan Covid-19'un yayılmaya devam ettiği sürece mutasyona uğrayacağını duyurdu.

 

Uzmanlardan Omicron uyarısı: 'Yeni varyant kaçınılmaz' - Sayfa 3

Sözcü'nün haberine göre, virüsün insanlara bulaşmasının mutasyon riskini daha da artırdığını ve Omicron varyantının buna bir örnek olduğunu söyleyen bilim insanları, “Aşı ya da hastalanıp bağışıklık kazananlara rağmen Omicron varyantı çok hızlı bir şekilde yayılıyor” yorumunu yaptı.

 

Uzmanlardan Omicron uyarısı: 'Yeni varyant kaçınılmaz' - Sayfa 4

"HALEN İŞE YARIYORKEN..."

Bilim insanlarının Covid-19'un nasıl bir evrim geçireceğinin henüz bilinmediğine dikkat çeken Associated Press’e konuşan Boston Üniversitesi’nde bulaşıcı hastalıklar uzmanı Leonardo Martinez, “Halen işe yarıyorken koronavirüs aşısı olunması gerekiyor. Omicron ne kadar hızlı yayılıp bulaşırsa, mutasyon riski o kadar artar ve daha fazla varyantın karşımıza çıkmasına sebep olur” yorumunu yaptı.