Uzmanlar yanıtladı: Korona virüse yakalanmamak mümkün mü?

Tüm dünyada çeyrek milyar insandan fazla kişiye bulaşan ve şimdiye kadar 5 milyon insanın canına mal olan koronavirüse karşı araştırmalar sürüyor. İngiltere'de yapılan yeni çalışmalar, kimileri defalarca kez koronavirüse yakalanırken bazı insanların neden hiç hastalanmadığını araştırdı. Uzmanlar, genetik faktörlerin yanı sıra farklı teorileri de gündeme taşıdı...

Uzmanlar yanıtladı: Korona virüse yakalanmamak mümkün mü? - Sayfa 1

 ‘Neden bazı insanlar defalarca koronavirüse yakalanıyor da diğerlerine hiçbir şey olmuyor? Şans mı? Genetik mi? İşte uzmanlar bu sorunun yanıtını aradı. 

115
Uzmanlar yanıtladı: Korona virüse yakalanmamak mümkün mü? - Sayfa 2

Önceki gün İngiltere’de muhalefet lideri Keir Starmer iki aydan kısa bir süre içerisinde ikinci kez koronavirüsü testinin pozitif geldiğini duyurdu. Ancak bir yandan da Sebastian Hannah gibi yenilmez kişiler de var. İngiltere merkezli Telegraph gazetesi, 37 yaşındaki Hannah’ın hikayesini aktardı. 

215
Uzmanlar yanıtladı: Korona virüse yakalanmamak mümkün mü? - Sayfa 3

Tüm ailesiyle birlikte kayınvalidesinin evine yemeğe gittiğini belirten Hannah, yemek sonrası orada bulunan herkesin Covid olduğunu ancak kendisinin testinin negatif çıktığını ve gayet iyi hissettiğini aktardı.

315
Uzmanlar yanıtladı: Korona virüse yakalanmamak mümkün mü? - Sayfa 4

TEKRAR TEKRAR KORONA OLMAK

Herkesin çevresinde eminiz ki Hannah gibi birileri vardır. Ancak madalyonun diğer yüzünde ise tekrar tekrar corona virüsüne yakalanan şansız insanlar da var. Uzun bir süre, neden bazılarının virüsü diğerlerinden daha fazla kaptığı sorusu sorulsa da bunun ‘şans’tan kaynaklandığı ise reddedildi.

415