Uğur Şahin'den korkutan açıklama: Covid 19'a karşı yeni bir aşıya ihtiyacımız olacak

Dünya son birkaç gündür yeni bir varyant tehlikesiyle karşı karşıya. Dünya Sağlık Örgütü'nün 'endişe verici' olarak ilan ettiği varyant, ülkelerin de bir takım önlemler almasına sebep oldu. Koronavirüse karşı aşı geliştiren BioNTech şirketinin CEO'su Uğur Şahin "Koronavirüse karşı yeni bir aşıya ihtiyacımız olacak, asıl soru yeni aşıya ne zaman ihtiyaç duyacağımız" dedi.

Uğur Şahin'den korkutan açıklama: Covid 19'a karşı yeni bir aşıya ihtiyacımız olacak - Sayfa 1

BioNTech'in kurucuları Prof. Dr. Uğur Şahin ve Doktor Özlem Türeci, dünyayı endişelendiren Omicron varyantına ilişkin açıklamalarda bulundu. Varyantın aşılı kişileri de enfekte edebileceğini söyleyen Şahin, yeni bir Covid-19 aşısına ihtiyaç duyulacağını kaydetti.

111
Uğur Şahin'den korkutan açıklama: Covid 19'a karşı yeni bir aşıya ihtiyacımız olacak - Sayfa 2

ABD'li Pfizer firmasıyla birlikte corona virüse kaşı mRNA aşısını geliştiren Alman BioNTech şirketinin kurucuları olan Prof. Dr. Uğur Şahin ve Dr. Özlem Türeci, Reuters tarafından düzenlenen çevrimiçi konferansta konuştu.

211
Uğur Şahin'den korkutan açıklama: Covid 19'a karşı yeni bir aşıya ihtiyacımız olacak - Sayfa 3

Uğur Şahin, Omicron varyantıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Covid-19'a karşı bir yeni aşıya ihtiyaç olacağını dile getiren Şahin, "Öne çıkan soru buna ne zaman ihtiyacımız olacağı. Var olan aşımızı Omicron varyantına hızlı bir şekilde uyarlamak için yeterli vakte sahibiz" dedi.

311
Uğur Şahin'den korkutan açıklama: Covid 19'a karşı yeni bir aşıya ihtiyacımız olacak - Sayfa 4

Yeni varyantla ilgili gelmesi beklenen çok sayıda veri olduğunu kaydeden Şahin, "Durumun ne kadar acil olup olmadığını anlamaya çalışıyoruz. Uyarlanmış aşı gelecek yıla hazır olabilir" diye konuştu. 

 

411