Türkiye'de kendiliğinden yetişiyor! Bedava antikor üreten meyve

Sağlıklı bir vücuda sahip olmak ve bağışıklığı güçlendirmek için tükettiğiniz besinlere dikkat etmeniz gerekiyor. Doğada kendiliğinden yetişen bazı meyveler vücut için adeta bir şifa kaynağı. Türkiye'de özellikle Doğu Anadolu Bölgesi'nde ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde yetişen karamuk meyvesinin faydaları saymakla bitmiyor. Türkiye'de kendi kendine yetişen bu meyvenin değeri bilinmiyor.

Türkiye'de kendiliğinden yetişiyor! Bedava antikor üreten meyve - Sayfa 1

Karamuk meyvesi, özellikle Orta Asya ve Kafkaslar'da yetişen küçük, siyah veya mor renkli bir meyvedir. Genellikle kuru ve acımsı bir tat profiline sahiptir.

Türkiye'de kendiliğinden yetişiyor! Bedava antikor üreten meyve - Sayfa 2

Bu meyve genellikle taze olarak tüketilmez, daha çok kurutularak veya reçel, marmelat gibi tatlılar yapımında kullanılır. Besleyici olduğu kadar sağlık açısından da faydalı olabilir, özellikle antioksidan özellikleriyle bilinir.

Türkiye'de kendiliğinden yetişiyor! Bedava antikor üreten meyve - Sayfa 3

RUSLAR PİLAVLARIN İÇİNDE KULLANIYOR
Rusya'nın güney bölgeleri, özellikle Kuzey Kafkasya'da ve Karadeniz kıyılarında, karamuk yetiştirmek için uygun iklim ve toprak koşullarına sahiptir. Karamuk meyvesi bu sebeple Rusya'da çok popülerdir. Ruslar genellikle pilavlara karamuğu kullanıyorlar.

Türkiye'de kendiliğinden yetişiyor! Bedava antikor üreten meyve - Sayfa 4

Karamuk genellikle meyve olarak tüketilse de dikeni ve yaprağı da şifa kaynağı olarak biliyor. Vücutta antikor üretimini destekleyen bu meyvenin faydalarıysa şaşırtıyor.