Tüm İstanbul’un uykusunu kaçıracak sözler; Sonlarına doğru geliyoruz

Bilim Akademisi Üyesi Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, olası İstanbul depremi için kaos uyarısında bulundu. 17 Ağustos depreminin ardından yapılan araştırmayı hatırlatan Görür, "Bilim insanları 99 depremlerinden sonra her an olmak kaydıyla Marmara'da 7 ve üzerinde bir depremin olma olasılığının yüzde 64 olduğunu buldular." dedi. Bu şekilde 24 senenin geride kaldığını ifade eden Görür, "Depremin olma periyodunun sonlarına doğru geliyoruz." ifadelerini kullandı.

Tüm İstanbul’un uykusunu kaçıracak sözler; Sonlarına doğru geliyoruz - Sayfa 1

Bilim Akademisi Kurucu Üyesi Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, 17 Ağustos 1999 depreminin yıl dönümünde olası Marmara depremini değerlendirdi.

113
Tüm İstanbul’un uykusunu kaçıracak sözler; Sonlarına doğru geliyoruz - Sayfa 2

17 Ağustos depreminin ardından yapılan araştırmaya dikkat çeken ve zamanın daraldığını hatırlatan Prof. Dr. Naci Görür, minimum 7 üzerinde bir depremin olacağını ve afet yönetiminin İstanbul'daki ekip ile mümkün olamayacağını söyledi.

213
Tüm İstanbul’un uykusunu kaçıracak sözler; Sonlarına doğru geliyoruz - Sayfa 3

Naci Görür, acilen depreme karşı hazırlıklı olunması konusunda uyarılarda bulundu.

313
Tüm İstanbul’un uykusunu kaçıracak sözler; Sonlarına doğru geliyoruz - Sayfa 4

"MARMARA'DA 7 ÜZERİ DEPREM OLMA OLASILIĞI YÜZDE 64"

Prof. Dr. Naci Görür, ABD'li jeofizikçi Tom Parsons'un 2004 yılında, depremin zamanlaması ile ilgili yaptığı çalışmayı hatırlatarak, "Parsons diye bir Amerikalı bilim insanı, bizden Türkler de var, bir grup yaptığı çalışmada 99 depremlerinden sonra her an olmak kaydıyla Marmara'da 7 ve üzerinde bir depremin olma olasılığının yüzde 64 olduğunu buldular, yazdılar. Bütün dünyada büyük ölçüde bunu kabul etti. 2004 yılında da yayınladılar bunu ciddi bir şekilde. Dolayısıyla yani 30 yıl dediğin zaman işte sonu 2029 gelir. Bu şekilde biz de yani 24 seneyi nihayet geçirdik." dedi.

413