Saadet Partisi lideri Karamollaoğlu: Zaman, Kudüs için bir araya gelme zamanıdır

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Kudüs ve Gazze'nin özgürlüğü için bir araya gelme zamanı olduğunu söyleyerek, “Zulüm düzeni daha fazla devam edemez. Tüm insanlığı kendilerine köle yapmak isteyen bu düzen sahiplerine karşı koymak mecburiyetindeyiz. Zaman, Kudüs için bir araya gelme zamanıdır. Cenâb-ı Allah, mübarek Ramazan ayı hürmetine, Filistinli mazlumların yüzünü güldürecek gelişmelerin haberini almayı nasip etsin. Kudüs’ün ve Gazze’nin özgürlüğünü nasip eylesin" ifadelerini kullandı.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Saadet Partisi lideri Karamollaoğlu: Zaman, Kudüs için bir araya gelme zamanıdır

Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu, İran Büyükelçiliği'nin düzenlediği ‘Kudüs Işığında Vahdet’ başlıklı toplantıya katıldı. Karamollaoğlu, burada yaptığı konuşmasında, Gazze'de tüm insanlığın gözü önünde soykırımın yaşandığını ve İsrail'in 7 Ekim'den bu yana masum insanları alçakça katlettiğini belirtti. Hastaneler, ambulanslar, ibadethaneler ve okulların dahi hedef alındığına dikkat çeken Karamollaoğlu, uluslararası toplumun sessiz kalmasını eleştirdi. İslam ülkelerinin de zulme karşı yeterince tepki göstermediğini ifade eden Karamollaoğlu, insanî, vicdanî ve İslami kaygılar yerine ticarî kaygılarla hareket edildiğini dile getirdi.

"İSLAM ALEMİ OLARAK DERLENİP TOPARLANMALIYIZ"

Filistin’de yaşananların başta olmak üzere, yeryüzünde meydana gelen hadiselerin bugünkü düzenin iflas ettiğini gösterdiğini ve İslam ülkelerinin her sahada iş birliği yapmaları gerektiğini ifade eden Karamollaoğlu, “Bugünkü mevcut düzen, adil değildir. Yeni bir dünya vizyonuna olan ihtiyaç, her geçen gün katlanmaktadır. Bizlerin en temel vazifesi Batılın karşısında Hakk’ın hakimiyeti ve adil bir düzenin tesis edilmesi için gayret göstermektir. Bir araya gelmeliyiz. İslam alemi olarak derlenip, toparlanmalıyız. Kendimize sahip çıkmak, değerlerimizden güç alarak, yeni bir diriliş hamlesi başlatmak hepimizin ortak sorumluluğudur. Merhum Liderimiz Erbakan Hocamızın hayata geçirdiği D-8’leri canlandırmaktan, İslam ülkeleri olarak her sahada iş birliği yapmaktan başka çıkış yolumuz yoktur. Ya bir ve beraber olacağız ya da her gün bir başka İslam beldesinin ateşe verilmesini çaresizce seyredeceğiz” dedi.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER