Terlemenin vücudumuza faydaları nelerdir? Çok terlemek zararlı mı?

Terleme, vücut sıcaklığını sabit tutmaya yarayan fizyolojik bir fonksiyondur. Yüksek ateşte vücut sıcaklığının azaltılmaya çalışılmasında olduğu gibi vücut belli bir sıcaklıkta kalabilmek için terleme fonksiyonunu kullanmaktadır. Zaman zaman terlemekten şikayet etsek de terleme vücudumuz için oldukça önemlidir.

Terlemenin vücudumuza faydaları nelerdir? Çok terlemek zararlı mı? - Sayfa 1

Terleme, vücut ısısının sabitlenmesi için ter bezlerinin sıvı üretmesidir. Aşırı çalışması normalden fazla derecede sıvı kaybına neden olan durumdur ve bir hastalık değil belirtidir. O nedenle terlemeyi basite almamak gerekir .

Terlemenin vücudumuza faydaları nelerdir? Çok terlemek zararlı mı? - Sayfa 2

Terlemek vücudumuzdaki fazla ısıyı dışarı atmanın yoludur. Hepimiz terlemeden şikayet etsek de terleme olmazsa vücudumuz düzgün bir şekilde çalışamaz. Sabah Gazetesi'nde, terlemenin vücudumuza faydaları başlıklı habere yer verildi.

Terlemenin vücudumuza faydaları nelerdir? Çok terlemek zararlı mı? - Sayfa 3

Terlemenin insana pek çok faydası vardır. Çeşitli nedenlerden dolayı terleyen kişiler, vücuttaki fazla ısıyı dışarıya atar. Terlemek, vücudun sıcaklık dengesini korur ve hastalıklarla savaşmasına yardımcı olur.  Eğer terleme olmazsa vücut düzgün bir şekilde çalışmaz ve bununla birlikte sorunlar baş gösterir.

Terlemenin vücudumuza faydaları nelerdir? Çok terlemek zararlı mı? - Sayfa 4

Vücut, belirli durumlarda terler ve atıkları bu sebeple dışarıya atar. Spor yaparken ve hastalanırken insanlar sürekli terler. Bununla beraber vücuttan sıvı atılır. Atılan ter sıvısında atıklar ve tuzlar bulunmaktadır. Bunların vücuttan atılması, insan sağlığı konusunda son derece önemlidir. Vücudun ısı dengesini koruyan bu durum, özellikle hastalık evresinde oldukça önemlidir.