TikTok'a bir darbe daha, yaptırım yapmayan bir Türkiye kaldı

AB, Avrupa'nın dijital komiseri tarafından "zehirli" ve "sigara kadar bağımlılık yapıcı" olarak tanımlanan bir TikTok özelliğini ortadan kaldırdı.

TEKNOLOJİOKU TEKNOLOJİOKU
TikTok'a bir darbe daha, yaptırım yapmayan bir Türkiye kaldı

ByteDance çarşamba günü yaptığı açıklamada, TikTok Lite'ın izleme ödülü özelliğinin askıya alınacağını söyledi. Başkan Biden'ın (yine çarşamba günü) ByteDance'i platformun ABD operasyonlarını satmaya veya bir yasakla karşı karşıya kalmaya zorlayan bir yasa tasarısını imzalamasıyla TikTok için acımasız bir gün oldu.

Bu ayın başlarında Fransa ve İspanya'da kullanıma sunulan TikTok Lite, kullanıcıların videoları izleyerek ve beğenerek ödüller kazanmasını sağlıyordu. Üreticiler daha sonra puanlarını Amazon kuponları gibi gerçek dünyadaki avantajlarla veya yaratıcılara bahşiş vermek için kullanılan TikTok'un sanal para birimi gibi uygulama içi avantajlarla değiştirebiliyordu. AB Komisyonu, "görev ve ödül" özelliğinin çocuklarda "bağımlılık yapıcı davranışı" teşvik edebileceğini söyledi.

TikTok'a bir darbe daha, yaptırım yapmayan bir Türkiye kaldı

AB komiseri Thierry Breton, AB'nin Dijital Hizmetler Yasası'nı (DSA) ihlal ettiği için TikTok hakkında resmi bir soruşturma başlattığını söyleyerek bu hafta başında ByteDance'e bir uyarı atışı da yaptı. 2022'de kabul edilen dönüm noktası niteliğindeki mevzuat, Avrupalı düzenleyicilere tüketicileri korumak için sosyal medya platformlarında önemli değişiklikler yapma yetkisi veriyor.

Kuralları çiğneyen şirketler, küresel gelirlerinin %6’sına varan ceza riskine girebiliyor ki bu, en zengin şirketlerin bile kurallara uymaya zorlanmasına yetecek bir miktar. Çarşamba günkü askıya alma, AB'nin sosyal platformda önemli değişiklikleri zorlamak için DSA'nın uygulama yetkilerini kullandığı ilk somut örneği işaret ediyor.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında TEKNOLOJİOKU internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER