Sosyal medyada LGBTQ karşıtlığı zirve yaptı

GLAAD'ın yeni bir raporuna göre, Meta, platformunda trans karşıtı nefret söylemine karşı kendi kurallarını uygulama konusunda başarısız olduğu konusunda uyarıyor.

TEKNOLOJİOKU TEKNOLOJİOKU
Sosyal medyada LGBTQ karşıtlığı zirve yaptı

LGBTQ savunuculuk grubu, "aşırı trans karşıtı nefret içeriğinin Instagram, Facebook ve Threads'de yaygın olmaya devam ettiğini" tespit etti.

Rapor, GLAAD'ın Haziran 2023 ile Mart 2024 arasında şirkete bildirildiğini söylediği Meta uygulamalarından düzinelerce nefret söylemi örneğini belgeliyor. Ancak gönderiler şirketin politikalarını açık bir şekilde ihlal ediyor gibi görünse de, GLAAD, “Meta ya gönderilerin bu şekilde olmadığını söyledi ve ihlali ihlal etti veya bunlarla ilgili herhangi bir işlem yapmadı" diyor.

Bildirilen içerik, trans karşıtı hakaretler içeren gönderiler, şiddet içeren ve insanlık dışı bir dil ve dönüşüm terapisine yönelik söylemler içeriyordu ve bunların tümü Meta'nın kuralları uyarınca aslında yasak. GLAAD ayrıca bildirdiği gönderilerden bazılarının Facebook ve Instagram'da geniş kitlelere sahip etkili hesaplardan geldiğini de belirtiyor.

Sosyal medyada LGBTQ karşıtlığı zirve yaptı

GLAAD CEO'su ve Başkanı Sarah Kate Ellis yaptığı açıklamada, "Şirketin LGBTQ karşıtı ve özellikle de trans karşıtı nefrete karşı kendi politikalarını uygulamadaki başarısızlığı kesinlikle kabul edilemez" dedi.

GLAAD'ın raporu, şirketin LGBTQ topluluğunu hedef alan içerikleri ele alması nedeniyle eleştiriyle karşılaştığı ilk sefer değil. Geçen yıl Gözetim Kurulu Meta'yı "LGBTQIA+ topluluğuna yönelik nefret söylemine ilişkin yaptırımların doğruluğunu artırmaya" çağırmıştı.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında TEKNOLOJİOKU internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER