Microsoft işin suyunu çıkardı, masaüstünde de reklam olmaz

Microsoft'un Windows 11 işletim sistemine entegre etmeye başladığı yeni "öneri" adı altındaki reklamlar, kullanıcı deneyimi üzerinde tartışmaları beraberinde getirdi. Bu yenilik, reklam ve içerik sunumu konusunda yeni bir dönemi işaret ediyor.

TEKNOLOJİOKU TEKNOLOJİOKU
Microsoft işin suyunu çıkardı, masaüstünde de reklam olmaz

Microsoft'un Windows 11 İşletim Sistemine yönelik yeni bir güncelleme yaptığı biliniyor. Bu güncelleme, Beta Kanalı'ndaki Insider kullanıcılarına sunuldu ve işletim sisteminin "Başlat" menüsünde bazı değişiklikler getirdi. Özellikle Windows Spotlight için interaktif yeni özellikler eklenirken, kullanıcıların karşılaşabileceği hoş olmayan bir durum da ortaya çıktı: Başlat menüsünde artan uygulama önerileri.

Bu öneriler, kullanıcıların son uygulama kullanımlarına dayanarak Microsoft Store'dan uygulama önerileri şeklinde görünebiliyor. Yani, kişisel ilgi alanlarınızla örtüşmeyen uygulamalarla karşılaşabilirsiniz. Başlat menüsü, daha önce "Sabitlenmiş" ve "Önerilenler" olmak üzere iki bölüme ayrılmıştı. Önerilenler bölümü genellikle son kullanılan dosyaları, yeni yüklenen uygulamaları ve Windows özelliklerini daha iyi kullanmanız için ipuçlarını içeriyordu.

Microsoft işin suyunu çıkardı, masaüstünde de reklam olmaz

Ancak son güncellemeyle birlikte, Microsoft Store'dan gelen uygulama önerileri eklenmiş durumda ve bu durum adeta bir reklam gibi algılanabilir. Bu önerilen uygulamalar doğrudan uygulama geliştiriciler tarafından ödenerek yerleştirilmiş olmasa da, Microsoft bu uygulamaların dağıtımından gelir elde edebiliyor. Bu nedenle, kullanıcılar için bu öneriler reklam gibi hissettirebilir.

Ancak iyi haber şu ki, bu özelliği tamamen devre dışı bırakabilirsiniz. Ayarlar menüsünden Kişiselleştirme > Başlat'a giderek "İpuçları, uygulama promosyonları ve daha fazlası için önerileri göster" seçeneğini kapatabilirsiniz. Bu değişiklik şu an için sadece Beta Kanalı'nda bulunan ve kişisel cihazlarda kullanılan Insider kullanıcılarını etkiliyor, yani şirket bilgisayarları bu durumdan şimdilik etkilenmiyor.

En önemlisi, Microsoft bu özelliğin Windows 11'in nihai sürümüne dahil edilip edilmeyeceğini henüz onaylamadı. Şirket, Insider programını kullanarak kullanıcı geri bildirimlerini topluyor ve kullanıcıların tepkilerine göre bu özelliği tamamen kaldırmayı düşünebilir.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında TEKNOLOJİOKU internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER